Wednesday, October 7, 2015

Bila Haters Takder Bahan Nak Gossip

Entry ni tak berbayar...agak rugi jugak...tapi takperlah ...up jugak sebab nampak sangat haters2 kat fb yang ada nih dah kekurangan bahan gossip sampaikan aktiviti group EFG pun dia nak bash...

Elehhhh ....jangan nak buat2 bodoh tak tahu yerr....buruk sangat perangai tuuu...

Hurmmm ...gini ceritanya pada yang bukan haters....

Ramai kawan2 dalam group agak terkejut dengan status facebook aku yang berhampiran dengan tarikh  7/10 diawal pagi....

Ada yang sokong ada yang tak dan ada yang buat2 tak tahu ...eloklahh...tak kena batang hidung sendiri...buat derk itu lebih selamat....

Bagi aku ...ahli Kelab Blogger Ben Ashaari bukan sekadar kawan aku untuk bertepuk tampar saja...bukan muncul time ketawa dan huha huha semata....

"aku tak mampu nak berkawan baik dan bermuka-muka dengan semua orang .."

Diorang sedih aku rasa sedih..diorang sakit aku pun rasa sakitnya....

Tapi itu hak masing2...status aku tu memang aku tak harap pun sapa2 turun bekap..sebab tu jugak aku tak letak hashtag kebiasaan yang aku buat...aku berani tulis maka aku juga berani tanggung risikonya...apa barang perangai cam haters....

Aku punya status bukan macam kebiasaan yang haters2 selalu up....haters punya status dia ada trademark dia tersendiri...

Apa dia..?? 

Dia akan ulang isu yang sama tiap2 kali up status untuk ditujukan pada orang yang dia tak suka ...last2 ayat dia akan kata ..." tak tuju pada siapa2..." 

Serius mehhh...??? penggunaan ayat itu sangatlah basi ... ulat sampah pun naik menyampah ...

Itu menunjukkan haters dia memang takder bahan lain selain isu yang sama ...sampai mati pun itu jer dia akan ulang kalau dia tak nak berubah ....

Aku pada mulanya memang malas nak layan ...tapi sampai bila ..?? 

Lalat punya perangai pun tak macam niii....malam2 pun tahu nak berehat...tak melangau dan bertelur kat lauk 24 jam macam haters....

Tapi spesis haters kat facebook ni adalah spesis haters kalah lalat dan langau...24 jam nak bash status orang...eee macam takder life ...orang lain ada facebook gak tapi taklah stalker fb orang pastu buat bahan ngan geng2 dia....

Aku memang tak baca apatah lagi sengaja nak stalker status orang yang aku tak suka...sebab aku tahu nanti akan timbul satu dorongan untuk mengata...jadi aku cuma baca apa yang lalu kat timeline aku...

Abih kuat pun aku skodeng fb CMG sebab aku nak resepi dan idea memasak...

Almaklumlah ...oleh kerana kebanyakkan facebook seorang blogger adalah public maka sangat bebas haters nak skodeng aktiviti blogger lain dan create isu...

Contohnya ...isu cabaran...

Macam2 ayat diorang guna nak perli group EFG yang sedang rancak membuat entry cabaran....

Tapi kebiasaan haters hanya pandai perli belakang2 jerlahhh....cer direct komen kat geng2 EFG....ada berani ker..?? bila tanya tak nak ngaku pastu alih2 cakap geng EFG perasan ...kah kah kah itu jerlah ayat baling batu sembunyi tangan yang haters2 ni pandai guna ...

Hoiii haters...!!! aku cadangkan baik korang unfriend jer geng2 EFG nihh...diorang sentiasa ada aktiviti untuk mengisi entry blog...ko ada apa..?? cuma nak jadikan aktiviti group EFG sebagai bahan ko mengata ngan kawan2 ko sama macam ko...itu jer yang ko mampu ..?? dan itu jerlah yang korang pandai...pathetic sangat korang punya perangai...nampak sangat jiwa kacau kat situ....

Haishhh...serius aku tak paham ngan korang punya pergaulan...

Carilah hobi lainlah weihh dari menyibuk aktiviti group orang ....

Orang diam bukan sebab takut tapi sebab kesian dan malas nak tengok korang punya drama...

Itu jerrr....jadi blogger atau manusia tu biarlah bermaruah sikit...tak banyak pun...sikit jer aku mintak..

Ok haters...nak jadi haters biar jadi haters yang bijak bukan jadi haters perangai cam sampah...dan jangan jadi makhluk perosak....namo namo....!!!