Sunday, September 20, 2015

Khidmat Jurugambar Terbaik Dari Kaio Studio

Aku sebenarnya seorang yang pemalu nak bergambar dan tak suka sangat bergambar....mana yang kenal aku tahulah camner....aku cuma suka ambik gambar tapi aku sendiri tak suka bergambar...sebab tak fotogenik gitu....aku bukan merendah diri tapi sedar diri....sifat pemalu melampau tu aku kikis sikit2 sejak terlibat dengan program dan event +Kelab Blogger Ben Ashaari ....

Waktu aku dapat tahu yang Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari akan ditaja secara rasmi oleh Kaio Studio...aku harap sangat diorang tak pasan aku....harap2 diorang cuma ambik gambar orang yang cun2 dan best2....dan aku bukanlah jenis kecik hati kalau gambar aku takder....sebab benda tu dah biasa....poielah ambik gambar orang lain....sebab gambar aku mungkin bakal merosakkan kamera dan kesempurnaan gambar2 gembira orang lain....ehehehe

Ternyata sangkaan aku meleset....walaupun tak cun dan tak pandai bergaya ala2 model ANTM....tapi ada gak gambar yang sangat2 win dimata aku dan orang lain....ingat senang ker nak ambik gambar orang yang tak cun menjadi cun dan bergaya....harus pening si Kaio nak ambik gambar orang2 seperti aku....

Tak percaya tengoklah sendiri.......


khidmat nasihat khidmat ambil gambar flying fox agrotek , mencari jurugambar

Nampak tak...?? hebatkan.....?? ahahahaha 

Apapun terima kasih Kaio kerana mengambil shot terbaik kak long yang sangat amazing superb dan osemmmmmm

Ohh korang nak tahu tak siapa si Kaio.....??? aku lepas baca biodata dia ternganga jap....muda tapi berbakat.....hilang respek aku ngan fotographer luar negara...rupanya dalam Malaysia ni ramai jurufoto dan juruvideo yang hebat2 antaranya ialah Kaio dan team dia....

Siapa Kaio...?? 


Nama penuh beliau ialah Khairul Anwar Abdullah tetapi lebih dikenali dengan nama 
Kaio di kalangan rakan-rakannya. 

Kaio juga merupakan blogger yang bermula pada tahun 2009 secara suka -suka dan 
mula aktif pada tahun 2011. 

Kaio mudah dikenali kerana banyak melibatkan diri kerjasama bersama Harian Islam

Oh Media! I Luv Tour dan baru-baru ini Kelab Blogger Ben Ashaari 






Permulaan Karier Kaio


Kaio merupakan Lulusan Management & Science University (MSU) Malaysia dalam 
jurusan hospitaliti dan pelancongan. 

Memulakan karier sebagai pemandu pelancong berlesen dari Kementerian 
Pelancongan Malaysia pada tahun 2008 dmana  Kaio berpengalaman 
menguruskan rombongan dari serata negara seluruh dunia seperti Iran, Jepun, Vietnam, China, Thailand, Australia, Poland dan Arab.

Kaio juga pernah pernah ke kaca TVmajalah dan akhbar sebagai pemandu pelancong muda yang berjaya dan cemerlang.  












Dari Minat Menjadi Kerjaya 

Minat dalam bidang photography dan videography telah membuatkan Kaio terjun ke dalam 
bidang kreatif ini bermula tahun 2012 dengan jenama Kaio Studio.Pada permulaan Kaio Studiobanyak mendapat permintaan shoot video dan photo secara suka-suka seperti muzik video, filem pendek dan juga majlis-majlis perkahwinan. 





Dan kini pada tahun 2015 , 
Kaio Studio mula berkembang 
dengan melebarkan sayap ke serata Malaysia dan juga ke luar negara sepeti 
Paris dan Cairo, Mesir untuk menjalankan tugasan videography di sana 
bersama selebriti dan pereka fesyen terkemuka Malaysia seperti 
Ezuwan Ismail dan Melinda Looi 








Antara Pencapaian Kaio Studio   

1. Cover Magazine Photoshoot with Anuar Zain in Paris (video by Kaio Studio) 



2. Mothers Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza 



3. Jubah Eisa by Ezuwan Ismail feat. Ungku Ismail Aziz Videoshoot in Cairo, Egypt. 


4. Pure Lens by Mawar Rashid



5. Lumiere Fashion Show, MiTC Melaka 
6. Ceres Jewels Bollywood Gala Night 
7. Official videogreapher for IMBAS by Zawara Fashion Show 2015 
8. Islamic Fashion Festival Kembara Nazneen 2012, Perlis. 

Baru-baru ini Kaio juga sebagai pengasas Kaio Studio telah memenangi pertandingan Most Glam Fashion Videographer by Glam Magazine Malaysia dan melayakan Kaio Studio 
untuk tugasan video-video bersama Majalah Glam seperti behind the scene photoshoot dan lain-lain. 


Sejajar dengan pencapaian memberangsangkan Kaio tidak lagi boleh bergerak solo selamanyaKaio telah mula merangka dan menyerap photographer dan videographer sebagai ahli pasukan Kaio Studio.  



Dilamar Saiful Nang 

Melihat kepada kebolehan bakat pelbagai yang dimilikipengasas Kaio Studio ini telah 
menarik minat  Saiful Nang Academy Photography untuk menjemput beliau 
mencurahkan ilmu videography di dalam kelas yang dianjurkan SNAP 



Program Perintis 

Selain daripada itu Kaio Studio kini giat melatih perintis-perintis baru photographer dan 
videographer melalui kelas- kelas yang dianjurkan dengan kerjasama Clora Studio serta 
rakan videographer Nasrullah Napi baru-baru ini. 









Menarik'kan ...bayangkan jika majlis korang yang bakal tiba gunakan khidmat dari Kaio atau mungkin tetiba boss korang suruh korang carikan jurugambar profesional untuk majlis2 korporat syarikat atau untuk khawin anak dia...bolehlah korang cadangkan Kaio......mesti boss gumbira tengok hasil dan sentuhan ternbaik dari Kaio dan team diorang....

Sebagai seorang blogger , aku sendiri cukup yakin dan berpuas hati dengan hasil kerja Kaio...


Dijamin tak sia2 dan berbaloi simpan memori indah bersama Kaio Studio....jadi kalau nak tahu lebih lanjut pasal servis Kaio...korang boleh gunakan maklumat medium sosial seperti dibawah..



Boleh juga follow Anwar Abdullah atau Kaio secara personal..