Sunday, July 5, 2015

iLove MAGIC

Hai korang....sebenarnya dah lama aku nak tulis pasal MAGIC nihhh....benda ni benar2 MAGIC....boleh menggelupur aku kalau takder MAGIC nihhh....

Hehehe....MAGIC yang aku maksudkan ini....Krim MAGIC dari COSMODERM....

Aku mula tahu krim dari blogger +Ben Ashaari ....ciri2 yang ada pada krim tu buat aku tertarik untuk mencuba....tapi percayalah aku percaya dengan testimoni beliau...produk yang beliau review jarang mengecewakan aku.....sebab biasanya dia guna dulu pastu baru dia sembang kat blog....testimoni datang semua dari dia dan ahli keluarga dia yang menggunakan...

Jadi bila apa2 yang dia syorkan memang boleh dipercayai..... TRUSTED REVIEW

Gigih aku cari krim MAGIC ni kat farmasi......fungsi utama krim ni seperti berikut.....seperti yang tertulis pada bungkusan.

Untuk Masaalah Kulit : Gatal  , Kudis , Cacar Air , Campak , Luka Kecil .
Testimoni - aku ada alahan kulit...lagi2 kalau tersalah makan.....mulalah gatal2 dan bengkak2...alahan tu buat kulit aku jadi panas dan tak selesa....menggaru saja sepanjang hari...silap gaya boleh sampai 2 ke 3 hari untuk hilang gatal dan bengkak tanpa ubat....kalau ambik ubat memang sejam jer dah ok....tapi kepala jadi ting tong...

Baru2 ni anak aku Cinta kena demam campak....yang Qaseh pulak bontot dia habis bonyok sebab berkudis dan gatal....anak buah aku pulak kena cacar air....pergi klinik macam biasalah dapat calamine lotion...ala cecair warna pink tu..... tapi cinta tak selesa...katanya bertambah gatal....kesian aku tengok cinta menggaru saja ...dia nak tidur pun tak selesa.....bila cinta tak selsa aku pun samalah....malam kena bangun sapu lotion pink tu lagi....gosok2 kulit dia ....2 ke 3 hari lepas tu aku teringat krim MAGIC....dalam hati aku kata nak cubalah krim MAGIC plak....manalah tau ada perubahan yang baik.....tak cuba tau tau kan.....

Lepas cinta mandi...aku sapu MAGIC kat satu badan cinta.....dari pagi membawa ke petang aku tengok dia ok jer tak bising gatal....dalam hati aku takkanlah sekali guna dah ok......petang tu lepas mandi aku nak sapu lotion pink tapi cinta tak nak..dia tak suka...dia minta sapukan krim MAGIC....dia kata pakai krim ni selesa...aku pun ok kan jer....badan dia kulit dia tahulah dia kann....malam tidur pun takderlah terbangun merengek gatal minta gosok...aku pun sedap tidur sejak tu....tak sampai seminggu kesan campak kering...takder parut...memang clear.....

Tak lama pastu anak buah aku pulak kena cacar....dekat 2 minggu tak baik....cacar basah jer...aku bagi krim MAGIC kat biras aku suh pakaikan ....tak sampai seminggu kering dan takder parut.....lepas kakanya kena..adiknya pulak yang kena cacar....guna gak krim MAGIC baru cacar kering dan tak berparut......

Anak aku yang Qaseh lagi kesian....bontot dia bonyok sebab gatal2 dan berkudis....mula2 aku ada ambik gambar tapi tak sampai hati nak publish walaupun untuk buat testimoni......mula2 aku bagi Qaseh pakai satu krim yang boleh kata mahal harganya.....tapi tak berkesan langsung....seminggu gak cuba konsisten guna krim mahal untuk dapatkan hasil yg bagus...tapi hampa...alih2 aku bagi Qaseh guna MAGIC...dalam masa seminggu jer....kudis kat bontot Qaseh kering dan baik terus.....


Aku tahu ada yang punya masalalah lebih kurang aku...jadi apa kata korang cuba jer gun Krim Magic dari COSMODERM .....harga pun mampu milik sangat.....tak membebankan pengguna untuk dapatkan produk yang baik....

Sebagai Deodoran : Mencegah bau badan agar nyaman sepanjang hari 
Testimoniaku pakai deodaran ...silap brand alamat gatal2lah jadinya....walauoun tiap kali guna brand yg sama tapi aku tak boleh selalu guna...mesti gatal2 jadinya....tapi kalau tak pakai memang tak selesa...bila dengan MAGIC ni ketiak jadi sedap berangin dan bau pun takder...lagi2 dengan cuaca panas sekarang...memang selesa sangat...budak2 pun elok guna

Jadi itu sahaj testimoni aku untuk produk Magic Cosmoderm ni.....aku memang dah jatuh hati jatuh cinta jatuh suka dengan semua produk COSMODERM....ada beberapa produk lagi aku dah guna...insyaAllah ada masa aku akan kongsi testimoni aku kat blog.....

Rugi sangat bila produk yang baik ni aku jer yag tahu kebaikkannya...aku kongsi untuk korang sama2 nikmati kebaikkan yang aku juga dapat...yang penting...ianya BERSIH , HALAL , MAMPU MILIK

Kalau korang rajin boleh cari kat farmasi berdekatan...kalau korang cam malas2 ( lebih kurang aku ) baik beli online .... order , bayar , tunggu , dapat dan boleh guna

Selamat Mencuba......!!!


Website Rasmi

http://www.cosmoderm.com.my/

Lokasi Store Berhampiran

http://www.cosmoderm.com.my/?cur=store_locator/map