Sunday, June 21, 2015

Dah Tak Penting Pun Bagi Aku....???

Apa yang tak pentingnya....?? gini haaaa....

Sebagai seorang blogger......lagi2 blogger yang menjadikan platform blog sebagai sumber pendapatan...bilangan follower amatlah peting selain PV dan UV yang dapat menarik perhatian pengiklan....

Aku....???

Blog bukanlah sumber pendapatan tapi lebih kepada minat untuk menulis.....itupun bila aku lapang senang dan PC aku tak diambik alih oleh anak2 aku yang bijak2.....bagi aku cukuplah aku iklankan apa yang aku buat....nak mengiklankan orang punya barang mahap cakap aku memang tak layak....walaupun kemahiran mempromosi barangan itu aku ada.....huehuehue

6 tahun blogging .....follower masih tak cecah  1k......ini memang amat rare.....tapi inilah aku pilih.....lagipun satu waktu dulu...aku pernah sembunyikan kotak follower sampailah ada pembaca tetap blog aku email tanya kemanakah perginya kotak follower.....

Aku bukan apa...kesian kadang kawan2 yang minta tolong.......kadang nak tolong kawan2 yang ada job lebih...diorang punya client nak blogger yang ada follower lebih 1k padahal tak semua 1k tu akan baca blog orang tu.....kalau blog gossip yerlah ramai.....ekekeke.....setakat follower cam aku....humang aihhh memang pengiklan tak pandangnya derrrr

Bukan senang nak naik dan bukan senang nak jatuh....aku pilih menjadi seorang blogger yang biasa2 sahaja.....cukuplah ada kawan yang aku suka yang menyenangkan hati dari ramai kawan yang belum tentu ikhlas.....ada job untuk blog.....itu adalah bonus....

Lagipun aku bukan pandai nak bodek apatah lagi nak senangkan hati semua orang....tak buat salah pun ada orang tak suka...kalau ada salah lagilahhhh kena maki.....

Kawan yang selama ini sebantal sepinggan dengan kita pun boleh bersalah faham...inikan kawan sekadar bicara di alam siber.....

Alhamdulillah...setelah diuji dicuba akhirnya aku dapat kawan2 yang baik....yang sentiasa memberi sokongan antara satu sama lain....yang tak pernah minta pertolongan mereka dibalas dan ikhlas inside...

Ada kawan ramai2 pun tapi semuanya plastik buat apa.....yang tak mahu menegur kesalahan kita tapi lebih suka kepada menjadi batu api......kawan yang macam tu memang melingkuplah kita jawabnya....

Jadi kalau tak tahu sejarah blogging aku dan siapa kawan2 aku sejak 6 tahun lepas...maka janganlah sesuka hati nak menuduh aku cuma berkawan dengan orang2 yang glamer saja .....takder makner ehhhh.....sedih giler bapak kalau ada orang cakap aku gitu.....

Pada yang menerima aku sebagai kawan seikhlas dengan seadanya aku...aku ucapkan terima kasih sebanyak - banyaknya....

Aku Bukan Sekadar Blogger