Monday, May 11, 2015

Suami Aku Ustaz Blogger Contest



Heiii koranggg......!!! ada contest SAU ko.......walaupun dah pernah tengok semasa tayangan perdana hari tu.....tapi aku tetap nak join jugak ....kalah menang tolak tepi...tuah ayam nampak dikaki.....tuah blogger pada blognya.....

Kalau korang nak join pun boleh...masih ada masa....alaaa kamonlahhh korang...blogger buat entry sebenarnya sekejap jer pun.......ni syaratnya.....

‪#‎SuamiAkuUstaz‬ blog entri
Bloggers bloggers bloggers jom...
senang aje nak masuk...
1. Entri blog paling menarik terbaik mengenai #SuamiAkuUstaz akan menang
2. Semua entri perlu diemailkan kepada teamumie@gmail.com. Tarikh tutup 13 Mei 2015.
3. Pemilihan blog entri menarik dan terbaik dilakukan oleh pihak Penerbitan Karyaseni MUZRI bersama ‪#‎Teamumieofficial‬ dan keputusan adalah muktamad.
Hadiahnya ialah
3x 2 tiket wayang dan 2 novel #SuamiAkuUstaz
Paparan blog di website Penulisan2u

Tah kenapa aku rasa cam best jer citer nihhh.....jalan ceritanya sangat2 seronok sampai aku tak percaya aku boleh menonton sampai tulisan naik2 dan tak ada rasa nak menguap sepanjang menonton citer nihh.....

Kalau pergi tonton seisi keluarga dengan anak2 remaja pun takderlah rasa geli sangat sebab takder adegan2 yang gedik dan melampaui batas.....walaupun citer SAU ni adatapsi dari novel...kenapa aku rasa citer2 ni sebenarnya macam citer benar.....tak rasa ianya lakonan atau imaginasi penulis sahaja....

Banyak citer adatapsi macam citer dongeng...tapi SAU memang mengimbau zaman sekolah menengah aku....citer ni buat aku terigat kawan2 sekolah menengah aku yang masa tu ada diantaranya dah gedik nak mengurat cikgu2 dan ustaz2 lelaki kat sekolah.....almaklumlahkann sekolah perempuan....ada cikgu lelaki waktu tu macam penyerilah jugak......hahahaha

Tak caya citer ni best....cuba layan trailer japp....





OST pun sedap dengar weihhh...tak lah boringgg......Adi Putra , Zizan Razak Dan Nora Danish pun nyanyi dalam nihhhh......pertama kali dengar pun dah rasa syok.....



Ok geng.....aku doakan semoga berjaya dan kalau bukan aku yang berjaya sekalipun aku ucapkan TAHNIAH awal2 pada korang dan semoga terhibur...enjoy yarrrr....!!!1