Saturday, April 11, 2015

( Sedapnya ) Nasi Lemak Antarabangsa Di Kampung Baru

Asalamualaikum....

Review ni tak berbayar dan bukan tajaan dari mana2.....aku pilih untuk menjadi seorang pengkritik yang jujur......sedap ditekak aku sedaplah aku kritik....tak sedap ditekak aku maka aku akan biarkan sahaja....tahanlah diri dari mencela makanan.....mungkin selepas ni ada yang sudi nak belanja makan nasi lemak kat sini....kan ka kan...manalah tau...rezeki milk Allah....

Dari Abu Hurairah r.a., katanya: “Rasulullah s.a.w. itu tidak pernah mencela sama sekali pada sesuatu makanan. Jikalau beliau s.a.w. ingin pada makanan itu beliau pun memakannya dan jikalau tidak menyukainya, maka beliau tinggalkan – tanpa mengucapkan celaan padanya.” (Muttafaq ‘alaih)

First trial Nasi Lemak Antarabangsa....nasi lemak + rendang ayam + sambal sotong....

"bismillah.....



Bila makan jangan lupa nasi tambah.....sebab aku jamin tak cukup.....



Makan nasi panas dengan sambal jer pun dah enak bangettt......


Sempat lagi skodeng lauk dalam periuk.....ehehehe...mesti orang pikir aku ni mental.....tapi apa ada kisah...bukan hari2 pergi pun.....rendang ayam dia lembut sangat....setakat pakai gigi palsu takder menda apa walau tak guna polident ....hahahaha

Nampak sedap kan....tengah taip ni pun aku telan air liur dan memendam rasa.....kalau rasa teringin boleh ker NLA singkatan dari Nasi Lemak Antarabangsa...terletak ditengah bandar Kuala Lumpur di Kampung Baru .....

Kalau guna Waze atau Gmaps taip elok2...pastikan keluar " nasi lemak antarabangsa kampung baru " kalau keluar kat tempat lain2 jangan ikut plak....aku dah terkena sekali...aku guna waze....bila taip search dia keluar kat ampang park......hurmmmm sejarah yang sangat sedih tapi alhamdulillah beliau bangkit semula dan meneruskan legasi serta menaikkan kembali nama Nasi Lemak Antarabangsa...Alhamdulillah kini berjaya.....

Nasi Lemak Antarabangsa 
No 4 Jalan Raja Muda Musa
Kampung Baru 50300 Kula Lumpur
Tel : 013-2536985 ( Nur A'Liah )
website : www.nasilemakantarabangsa.my


Selamat mencuba dan menjamu selera.....