Friday, July 3, 2015

( Tutorial ) Cara Nak Install / Download Lagu Kegemaran Ke iPhone Menggunakan iTunes

Hai korang semua....aku taklah good2 sangat nak bagi tutorial tapi aku rasa aku kena buat jugak sebab aku kadang pun kadang lupa camner nak buat....itupun sebab dah lama sangat tak buat....ehehehe....

Sejak iPhone 6 ni ada kat tangan aku ..aku belum install apa2 lagu dalam ni.....

Tetiba terasa nak ada lagu plak dalam iPhone nihhh.....ada 128gb nak buat apa kalau tak install lagu kannn...ehehehe

Oklah harap tutor ni membantu korang yang ada iPhone .....sebenarnya taklah susah mana...sekali korang dah tahu cara.....lagi banyak lagu boleh install dan download free gitu2 jer.....kecuali korang beli guna itunes opkoslah kena bayar....yer dak....cuba jadi bijak sikit......

Ok jom kita bermula......


1. Mula2 sekali masuk ke ---> http://www.4shared.com/

2. Cari lagu apa yang nak di download ---> contoh Sada Borneo



3. Pilih download ( rujuk gambar )


4. Pilih " Free Download " ( rujuk gambar )


5. Selepas download pilih " Show in Folder "


6. Right Click tetikus dan pilih OPEN pilih iTunes ( lagu akan dimainkan secara automatik dalam player iTunes )




7. Seret lagu yang korang nak dari libary terus drop off masuk ke device iPhone


8. Siap dan lagu pilihan sudah masuk tersimpan  kedalam device iPhone

Langkah Seterusnya Periksa iPhone

1. Pilih " Music"

2. Pilih " Song "

3. Lagu2 pilihan telah tersimpan dalam senarai lagu dan boleh diasingkang mengikut kategori atau cipta satu playlist untuk lagu2 yang disukai.


Selamat Mencuba ....

Post a Comment