Sunday, June 21, 2015

Dah Tak Penting Pun Bagi Aku....???

Apa yang tak pentingnya....?? gini haaaa....

Sebagai seorang blogger......lagi2 blogger yang menjadikan platform blog sebagai sumber pendapatan...bilangan follower amatlah peting selain PV dan UV yang dapat menarik perhatian pengiklan....

Aku....???

Blog bukanlah sumber pendapatan tapi lebih kepada minat untuk menulis.....itupun bila aku lapang senang dan PC aku tak diambik alih oleh anak2 aku yang bijak2.....bagi aku cukuplah aku iklankan apa yang aku buat....nak mengiklankan orang punya barang mahap cakap aku memang tak layak....walaupun kemahiran mempromosi barangan itu aku ada.....huehuehue

6 tahun blogging .....follower masih tak cecah  1k......ini memang amat rare.....tapi inilah aku pilih.....lagipun satu waktu dulu...aku pernah sembunyikan kotak follower sampailah ada pembaca tetap blog aku email tanya kemanakah perginya kotak follower.....

Aku bukan apa...kesian kadang kawan2 yang minta tolong.......kadang nak tolong kawan2 yang ada job lebih...diorang punya client nak blogger yang ada follower lebih 1k padahal tak semua 1k tu akan baca blog orang tu.....kalau blog gossip yerlah ramai.....ekekeke.....setakat follower cam aku....humang aihhh memang pengiklan tak pandangnya derrrr

Bukan senang nak naik dan bukan senang nak jatuh....aku pilih menjadi seorang blogger yang biasa2 sahaja.....cukuplah ada kawan yang aku suka yang menyenangkan hati dari ramai kawan yang belum tentu ikhlas.....ada job untuk blog.....itu adalah bonus....

Lagipun aku bukan pandai nak bodek apatah lagi nak senangkan hati semua orang....tak buat salah pun ada orang tak suka...kalau ada salah lagilahhhh kena maki.....

Kawan yang selama ini sebantal sepinggan dengan kita pun boleh bersalah faham...inikan kawan sekadar bicara di alam siber.....

Alhamdulillah...setelah diuji dicuba akhirnya aku dapat kawan2 yang baik....yang sentiasa memberi sokongan antara satu sama lain....yang tak pernah minta pertolongan mereka dibalas dan ikhlas inside...

Ada kawan ramai2 pun tapi semuanya plastik buat apa.....yang tak mahu menegur kesalahan kita tapi lebih suka kepada menjadi batu api......kawan yang macam tu memang melingkuplah kita jawabnya....

Jadi kalau tak tahu sejarah blogging aku dan siapa kawan2 aku sejak 6 tahun lepas...maka janganlah sesuka hati nak menuduh aku cuma berkawan dengan orang2 yang glamer saja .....takder makner ehhhh.....sedih giler bapak kalau ada orang cakap aku gitu.....

Pada yang menerima aku sebagai kawan seikhlas dengan seadanya aku...aku ucapkan terima kasih sebanyak - banyaknya....

Aku Bukan Sekadar Blogger



Monday, June 8, 2015

Hurmmmm....Best Sangat Ker Tonton Filem 3D Di GSC...???

Sebelum ni atau selama ni aku tak pernah tonton apa jenis filem 3D pun kat panggung wayang.....bagi aku sama jer.........cerita jer pun kannn....apa yang bestnya 3D nihhh...??

Kali pertama aku layan movie 3D masa first screening cerita Avengers - Age Of Ultron....tengok kat GSC Alamanda ....itupun ada orang belanja.....tak sangka weihhh kawan aku tu nak belanja filem 3D......aku memula cuma nak mintak tolong belikan tiket.....nanti jumpa aku bayarlah....sekali kawan aku kata tak payah bayar balik...dia saja nak belanja....Alhamdulillah ...semoga murah rezeki kawan aku tu.....lagi2 belanja laki bini detim....dapat pahala weihhh....sebab mengeratkan kasih sayang sesama laki bini....lepas scan barcode yg dibagi....naik atas ambik spek 3D plak.....



Mula2 pakai spek 3D memang pening jugak......sebab macam depan mata jer......benda melayang keluar dari screen cam boleh tangkap jerrr.....apakah pening mungkin sebab aku pakai spek mata yg ada power...?? kotlahhh....dan aku pun lupa nak test tanpa spek mata yg ada power.....apakah nanti sama....??



Sabtu semalam buat kali keduanya aku gi menonton filem 3D......GSC sekali lagi jadi pilihan.....kalau ikutkan nak pergi panggung X-Premium dekat One City dan dekat dengan aku....tapi kat situ tayangan dia terhad.....masa aku tanya dia kata next week baru ada lagi San Andreas yang 3D.....pulakkk gitu.....

Inchik dd pun dah tanya...takder nak gi mana2 ker malam ni.....kalau takder dia nak gi lepak ngan group motor belang dia.....aku pun cakap pergilah.....tapi dalam masa yg sama aku survey website GSC....siang tu anak buah aku yang lain dah tengok San Andreas kat IOI Mall Puchong....tapi aku plak dah macam kemaruk nak tengok yg 3D punya...gigihlah weihhh cari....kat GSC IOI Mall Puchong takder....kat GSC Alamanda pun takder.....nampak kat GSC Paradigm Mall....ehh ada plak .....mula2 nak booking 2 tiket.....tanya anak buah..dia kata nak tengok jugak.....oklahhh bertiga...teringat sorang lagi anak buah...ajak dan dia pun nak ikut.....jadilah 4 orang yg pergi.....


Beli 4 tiket online.....pastu aku tambah 2 combo popcorn.....total semua seperti diatas......apa yang dicajnya pun aku tak taulahhh sampai dekat rm100.......ada surcharge...ada booking fees...ada GST dan ada entertaiment tax.....hahahaha....sib bek sekali sekala weihhhh......mahal nak mampuss gak yerrr....nak kesana pun jer dah kena 2 plaza tol......parking lagi.....

Kesimpulannya.......nasib baik cerita San Andreas tu best....2 kali air mata aku mengalir sebab terharu....yang kelakarnya ialah nama...takder nama orang lain ker nak guna selain nama BEN........!!!!! 

****spoiler betulllll.........hahahaha

Ok bye...


Wednesday, June 3, 2015

Cenderamata Eksklusif Kelab Blogger Ben Ashaari


Alhamdulillah.....siap juga akhirnya....untuk pengetahuan geng2 sekalian....prototype yang korang nampak semua tu adalah salah satu lagi projek blogger dari Kelab Blogger Ben Ashaari...

Cenderamata Eksklusif seperti Car Sticker , Mug , Wood Key Chain , Car Signage dan Stand Clock yang akan dibuka tempahan tak lama saja lagi.....jadi korang boleh bersedia kumpul duit kerana kemungkinan item2 tersebut akan dijual dalam bentuk pakej...

Car sticker yang ada nih dihasilkan menggunakan teknik Plot & Cut....sesuai dipasang diluar kenderaan...warna lebih meyerlah dan lebih real look....macam kelab kereta kau...tujuan utama ialah andai katalah korang dah tampal car sticker ni kat kereta masing2 pastu jalan2 kereta korang breakdown....pastu ada plak geng kbba lalu...dia tengok dan ternampak...ehhh itu kereta geng kbba tu....atas sebab2 setia kawan walaupun tak kenal insyaAllah mesti kita2 tolong.....takpun geng sendiri...mesti ada yang akan tolong......


Yang ni pulak Key Chain Wood....ringan jer....taklah rasa berat nak bawak bila gantung kat mana2 yang korang nak......comel sangat kannnn... ***tak sabar nak sangkut kat enpong



Agak2 korang lebih suka yang mana....??

1. Car Sticker ( plot n cut )

2. Keychain Wood

3. Mug

4. Jam 

5. Car Signage

6. Button Badge

7. Fridge Magnet


Untuk baju /  T-shirt pulak...korang boleh hubungi +Angah Judin  ( cari kat facebook ) terus....tshirt pula ada dari size dewasa hingga kanak2...lengan pendek ada lengan panjang pun ada.....sebarang size juga boleh didapati....

InsyaAllah....mungkin setiap pakej juga akan disertakan bersama sekali woven bag secara percuma dengan setiap pembelian pakej vip....

Okay Geng.....tunggu yerrrr.....jangan lepaskan peluang untuk memiliki cenderamata barang2 eksklusif  #kelabbloggerbenashaari....


Monday, June 1, 2015

Perlu Ker Kenal Orang Popular Untuk Menjadi Seorang Blogger...???

Sebenarnya aku suka menulis....suka dari kecik....impian aku pernah nak jadi penulis.....aku pernah tulis cerpen tapi bula aku mintak org yg lebih senior baca diaorang bantai gelakkan aku kata cerita aku cerita rekaan....sejak tu aku batalkan niat aku nak jadi penulis cerita ....sejak tu aku malu nak karang kata2 yang aku tak pernah guna atau faham maksudnya....nak berimaginasi pun aku malu....mengarang atau mereka cerita pun dah macam serba tak kena ....

Pastu aku beralih suka untuk menulis kebenaran ....aku mula suka menulis tentang sesuatu yang aku tahu atau menulis dari apa yang aku dengar....

Aku pernah rasa kalaulah aku ni wartawan .....mesti lepas sebulan aku kerja pastu kena tendang sebab aku suka cerita kebenaran....setahu aku dalam malaysia ni ramai wartawan yang dah tak jujur....

Berita sensasi tapi penuh kebohongan...tapi bab agama insyaAllah takder kot....yg lain2 banyak menipu sahaja....walaupun bukan semua...

Tulislah apa yang kita tahu...Jangan sampai tulis apa yang kita tak tahu sebab itu dah namanya menipu ...

Terima kasih kat YB Adnan Ibrahim a.k.a Che Mat Gebu sebab bagi aku satu persoalan yang jawapannya tak perlu pun kita nak kenal orang popular untuk kita berdiri sebagai seorang blogger....




Boss aku +Ben Ashaari lagi sempoi....sebab dia bijak dan dia tahu aku camner sebenarnya......

Tak lupa gak komen dari kawan2 yang lain buat aku rasa tak bersalah tak kenal orang popular bila aku memilih untuk menjadi seorang blogger.....

Lupa lak satu benda penting....masa zaman mula2 blog ....aku cuma nak jadi kawan kepada 2 orang jer....iaitu Ben Ashaari dan YB Adnan Ibrahim a.k.a Che Mat Gebu sahaja ....dua orang ni dah cukup buat kita kenal asam garam dunia blog yang berwarna warni ....

Sekarang....nahhhh...punca dari dioranglah aku kenal korang semua tauuu......hebat kannnn.....ehehehe

Ok geng....status tu sebenarnya dah belegar-legar kat kepala aku dekat seminggu...cuma tadi aku baru dapat kuasa jari untuk menaip.....

***nampak tak berapa ramai org popular komen kat status tadi....itulah namanya teknik memancing tanpa umpan......lalalala









#AkuPilihMenjadiSeorangBloggerUntukMenulis

cc +eynda yusoff +Nina Mirza +Akif Imtiyaz +Ieta Mat Saad +Prince Noob +Farah Waheda Wahid +Nur Misnan +Julia Johari +Sis Lin +Mat Gebu +Ben Ashaari