Sunday, May 31, 2015

1 Minggu Tanpa Anak --> Summer Tahfiz Bootcamp

Salam sejahtera ....

Lama tak menulis....sejak tukar domain macam lagi pemalas jerrr....ehehehe....

Taklahhh....bukan malas tapi masa tu amat beharga....mesti utamakan keluarga dulu....dan aku ada kerja wajib yang nak kena selesaikan dulu barulah aku boleh layan blog...ingat tagline aku...
"mem'blog bila ada masa"....

Emmmmm.....

Hari ni dalam sejarah....hari ni aku akan berpisah dengan 2 orang anak aku selama seminggu...kemana diaorang pergi...??? kenapa kena berpisah....??? seminggu...?? huhuhuhu.....

Kakak Merah dan babang Adam akan aku hantar ke kem selam seminggu....




Lama aku merancang nak hantar anak aku ke Kem seperti ini....nampak agak mahal kan....tapi sebenarnya ada yang lagi mahal dari ni....yg harga kem dekat 1k pun ada.....kalau orang kaya takper kot....aku menyimpan duit untuk diorang masuk kem ni dari tahun2 sudah....

InsyaAllah diorang akan dapat sesuatu dari sini......mungkin balik dari kem tak terus berubah tapi satu hari nanti diorang akan gunakan apa yang diorang belajar....untuk dapat hasil yang terbaik kenalah berusaha.....

Ok...dah zohor pun...nak bersiap dah....doakan yang terbaik untuk anak aku...semoga selamat sihat dan mendapat kebaikkan.....

***berat hati sebenarnya ....tapi bukan hantar gi berperang pun...kan nak poie meunutut ilmu.....huhuhuhu


Friday, May 15, 2015

Pelancaran Header Baru Blog Saidila.Com



Alhamdulillah....

Tahniah untuk diri sendiri.....pada tarikh yang amat cun nihhh 15/5/15 yang jatuh pada hari Jumaat yang mulia ni aku dengan rasa gembira melancarkan header baru blog WWW.SAIDILA.COM 

Bagi aku nihhh cukup cun...sesuai dengan kehendak aku yang tak dapat dinyatakan.....simple dan menarik hati aku...asalnya aku cuma tempah watermark untuk tujuan kebajikan....lepas aku tengok design watermark tu cun...aku minta beliau sekali harung buatkan aku header blog terus....sementelah aku memang takder idea....beliau buat bedasarkan apa yang aku suka......dan walahhhh siap juga.....

Terima kasih inchik boss +Ben Ashaari kerana sentiasa memberikan semangat pada anak2 buah yang banyak malas cam aku nih....sikit2 aku belajar berdisiplin walaupun belum boleh betul2 mendisiplinkan diri cam beliau....aku belajar erti gigih yakin dan usaha....hasilnya aku yang rasa....bukan wang hasil kejayaan tapi lebih dari itu.....**ehhh camno nak explen pun susah.....

Terima kasih jugak buat kawan2 terutamanya yang dalam group KBBA Lembah Klang.....sudah lah havoc bertambah osemmm gituu.....

Selepas ini insyaAllah gambar2 yg dari aku semua akan ada watermark special dari aku....

Nak tengok camner rupanya........jap yer....

 Tadaaaaa........

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.


Ada 12 pilihan......boleh pilih mana satu yg sesuai kita nak gunakan untuk watermark gambar kita.....pilihan aku biasany nombor 2 , 6 dan 10....12 pun cun....4 pun ok....hahaha banyak cantik dan pening sndiri....

Jadi kalau korang berminat boleh cuba hubungi beliau....boleh nyatakan camner2 design yang korang nak....harga jamin boleh runding.....

Nama : Fakrul Adli
Telefon : 019-2125336

Monday, May 11, 2015

Suami Aku Ustaz Blogger Contest



Heiii koranggg......!!! ada contest SAU ko.......walaupun dah pernah tengok semasa tayangan perdana hari tu.....tapi aku tetap nak join jugak ....kalah menang tolak tepi...tuah ayam nampak dikaki.....tuah blogger pada blognya.....

Kalau korang nak join pun boleh...masih ada masa....alaaa kamonlahhh korang...blogger buat entry sebenarnya sekejap jer pun.......ni syaratnya.....

‪#‎SuamiAkuUstaz‬ blog entri
Bloggers bloggers bloggers jom...
senang aje nak masuk...
1. Entri blog paling menarik terbaik mengenai #SuamiAkuUstaz akan menang
2. Semua entri perlu diemailkan kepada teamumie@gmail.com. Tarikh tutup 13 Mei 2015.
3. Pemilihan blog entri menarik dan terbaik dilakukan oleh pihak Penerbitan Karyaseni MUZRI bersama ‪#‎Teamumieofficial‬ dan keputusan adalah muktamad.
Hadiahnya ialah
3x 2 tiket wayang dan 2 novel #SuamiAkuUstaz
Paparan blog di website Penulisan2u

Tah kenapa aku rasa cam best jer citer nihhh.....jalan ceritanya sangat2 seronok sampai aku tak percaya aku boleh menonton sampai tulisan naik2 dan tak ada rasa nak menguap sepanjang menonton citer nihh.....

Kalau pergi tonton seisi keluarga dengan anak2 remaja pun takderlah rasa geli sangat sebab takder adegan2 yang gedik dan melampaui batas.....walaupun citer SAU ni adatapsi dari novel...kenapa aku rasa citer2 ni sebenarnya macam citer benar.....tak rasa ianya lakonan atau imaginasi penulis sahaja....

Banyak citer adatapsi macam citer dongeng...tapi SAU memang mengimbau zaman sekolah menengah aku....citer ni buat aku terigat kawan2 sekolah menengah aku yang masa tu ada diantaranya dah gedik nak mengurat cikgu2 dan ustaz2 lelaki kat sekolah.....almaklumlahkann sekolah perempuan....ada cikgu lelaki waktu tu macam penyerilah jugak......hahahaha

Tak caya citer ni best....cuba layan trailer japp....





OST pun sedap dengar weihhh...tak lah boringgg......Adi Putra , Zizan Razak Dan Nora Danish pun nyanyi dalam nihhhh......pertama kali dengar pun dah rasa syok.....



Ok geng.....aku doakan semoga berjaya dan kalau bukan aku yang berjaya sekalipun aku ucapkan TAHNIAH awal2 pada korang dan semoga terhibur...enjoy yarrrr....!!!1

Wednesday, May 6, 2015

( Review ) Tayangan Perdana Filem Suami Aku Ustaz


Pertamanya aku nak ucapkan terima kasih pada sahabat KBBA yang baru iatu Zaidalifah atau lebih mesra dalam group kitorang panggil Bonde....



Ini kali pertama aku hadiri majlis Tayangan Perdana untuk Filem Tempatan....perasaan aku biasa2 jer sebab aku tahu kebiasaan ceriter melayu selalunya bosan dan mengantuk....biasanya begitulahhh....kan kan kan.....makanya aku amat tak berminat nak menonton filem melayu...bukan berlagak'lah.....cuma hurmmm paham2lah yerrr....



Niat utama aku datang pun sebab nak jumpa kawan baru.....tapi bila dah masuk panggung pastu duduk kat seat baik punya....huhuhuhu....jenggg krengggg.....

Entry jer dah menarik.....serius tak ngantuk langsung  apatah lagi bosan.....rasa macam sekejap sangat filem ni pun yer.....





Dari permulaan sampai keakhir takder satu scene pun yang cacat.....bagi akulahhh....kalau jenis kuat cari salah memang serba tak kenalah apa filem sekalipun....tapi dimata aku cukup sempurna....

Aku suka citer yang takder menggedik sangat walaupun Jue Aziz jadi cikgu cekci.....Wati kawan Alisa pun best.....suka tengok.....hahahahaha

Lakonan Nora Danish sebagai Alisa sangat natural....memang watak remaja 17tahun....seorang yang bercita-cita tinggi tapi tak berpikir panjang bila buat atau berkata sesuatu....

Lakonan Adi Putra sebagai Ustaz Hafiz haruslah buat semua orang cair termasuk Cikgu Liana lakonan Jue Aziz....

Lakonan Izzue Islam sebagai Johan pula buat ramai yang kesian .....suka dan sayang pada Alisa tapi sayang dah terlambat ...

Alisa tertekan sangat bila satu hari tu Ustaz Hafiz kan dia kan kan kan dia kenaaaaa......

Pastu kantoi sampai kenaaaa....

Hurmmmm ....nak cakap pun tak sampai hati.....

Takperlahhh...korang tunggu jer 14 Mei untuk tayangan serentak seluruh Malaysia.....

Mulai hari ni aku janji aku akan sokong filem tempatan.... Filem Suami Aku Ustaz nihhh aku kategorikan sebagai romantik ringan dan boleh kata agak komedi....dan kalau korang ni jenis lemah bab tajwid dan hukum agama bolehlah tengok citer nih untuk mencari jawapannya....Ustaz Hafiz yang ajarinn nanti......

Dan yang lebih buat aku teruja sangat bila aku suka pulak dengar lagu2 dari filem tersebut....catchy sangattt....sedap didengar....

Ishhh tak sangka gilerr aku boleh jatuh cinta ngan citer nihhh...aku rasa nanti dah keluar pawagam 14 Mei ni aku nak ajak inchik dd tengok....

Malam tu boleh tahan ramai artis lain datang memberi sokongan ....pelakon utama yang sempat aku nampak dan kejar ( ala2 mamarazzi gitu ) antaranya Izzue Islam dan Jue Aziz....aku sempat bergambar dengan Izzue Islam tapi ngan Jue Aziz aku biarkan jer.....dressing dia jangankan Ustaz Hafiz .....aku boleh terbeliak mata kot tengok....ekekeke

Oklahh....insyaAllah kita doakan semoga mereka2 semua akan diberi hidayah....sebab aku suka lakonan Jue Aziz dari dulu...ngan suaranya yang serak2 tenggelam timbul....







Ada lagi ramai artis , penulis , pengarah2 hebat hadir tapi aku dah penat ...tak sanggup nak tunggu dan kejar....

Apapun aku nak ucapkan kat anak buah aku yang sanggup ikut teman pastu yang paling utama pada Zaidalifah @ bonde dan Kak Qaseh Su dari Team Ummie dan Karya Seni atas jemputan , tiket dan goodies bag....

Yeahhhhhh...!!!

InsyaAllah ada rezeki berjumpa lagi....


Jangan lupa #SuamiAkuUstaz dipawagam2 berhampiran anda pada 14 Mei 2015....