Thursday, December 19, 2013

This is PARIT....The Best Picture 2013

Asalamualaikum.....

Sebenarnya aku nak sambung cerita pasal ahad lepas...alaaa cerita aku join program Sahabat Media tuuuuu.....tapi jadi kelain plak entrynya......

Elok2 aku sakit kepala terus jadi baik sebab gambar ni.....aku bukan mau jadi bakul angkat sendiri....ini sesuatu yg tak pernah aku jangakan dan sangkakan.....dan yang pasti ini adalah "rare"...

Mengambil gambar memang minat aku....apa yang aku rasa cam cantik dan unik aku akan cuba "catch that moment".....nak2 yang komen tu adalah org yang tiap kali gambar masuk pertandingan seni edit HDR dalam iG.... dia mesti menang....biasanya aku akan edit sedikit gambar2 guna apps #aviary....dulu2 memula aku try jugak bermain2 dengan #hdr tapi selalu kurang menjadi....untuk gambar yang ni aku edit guna tools dalam iG jer.... mungkin cahaya dan suasana hari tu sudah banyak membantu aku untuk merakam dengan cantik....dan semua gambar yang ada ni aku rakam guna iPhone 4s.......bukan dslr.....lokasi gambar Homestay Banghuris , Sungai Pelek , Sepang , Selangor

Untuk buktikan yang kata2 aku ni benar tentang opit_sfd....korang boleh follow iG dia yang guna nama opit_sfd ....kalau korang tengok gambar2 dia korang jangan tergezut ok.....gambar edit dia tak pernah mengecewakan...aku selalu telan air liur jer kalau tengok gambar2 yang dia edit dalam iG....walaupun guna apps photography untuk editing yang sama macam #vscom #snapseed #camera360 atau #hdr ... belum tentu hasilnya sama....percayalah.....

Tak kurang komen2 membina dari blogger2 lain yang popular dan orang yang memang pakar dan beseni dalam bidang fotografi.....itu semua buat aku rasa teruja dan terharu sepanjang hari....----> iyolahhh ... sapolah dennnn ni sangat2 dimata diorang....kannnn kannnnn kannnnn....

belum sempat post dalam blog "myosemtravelog"


komen dari otai HDR.... opit_sfd

ada yg minta izin lagi untuk dijadikan cover fb......perghhhhh.....speachless guweee

memang sesuai sangat.....

Yang membanggakan aku BUKAN KUANTITI KOMEN dan JUMLAH LIKE .... tapi KUALITI KOMEN dan SIAPA YANG LIKE.....

Ok...semua....harap korang juga dapat menikmatinya....Parit adalah satu tempat yang tidak popular dan tidak menarik....tapi kita dapat membuatkan ianya nampak cantik dan menarik kerana...........SENI TIDAK MENGENAL ERTI TIDAK CANTIK......

Terima Kasih semua......peace ....!!!

----> save and clean PARIT always.....


Post a Comment