Saturday, July 27, 2013

Walau Sedikit....Yang Pasti Usaha.....

Assalamualaikum.....

Hari ni aku nak kongsi trafik pv blog aku...selalunya aku agak segan nak beritahu sebanyak mana pv aku blog aku setiap masa....ialah....bukan blog hebakkk gitu....tapi itu semua bukan alasan ok...banyak tips dan motivasi peningkatan blog aku ambik dan guna pakai dari blog Ben Ashaari....

Walaupun aku bukan menulis sehari 5 kali tapi aku cuba pastikan entry aku adalah entry yang bermanfaat untuk pembaca....

Aku cuba salah satu tips dari BA supaya "jaja" blog kita tanpa rasa segan...walau kena maki pun...kenalah tahan yer.....

Sejak terkesan dengan kata2 itu...aku cuba keluar dari luar kotak kasut masuk ke kotak esbok....semantap manapun entry kita tapi kalau tak dipromote tak guna jugak....lenlah kalau dah cukup popular...tak yah promote pun orang tetap nak bukak blog kita setiap hari.....blog aku harus dipromote barulah orang tahu....kalau takkkk....cengitu-gitu jerlahhhh

Makanya aku cuba dan aku harap aku akan kearah itu satu hari nanti.....doakan aku supaya sentiasa rajin dan ada idea untuk menulis okayyy....

Dan lagi satu aku nak sajes jugak....ini antara perkara yang aku buat untuk menaikkan trafik blog....ping blog kat group2 blog yang berlambak kat fb....aku rasa mungkin disebabkan aku ping hampir ke sepuluh group blog kat fb masa haritu'lahh kot.... trafik pun naik dan semakin naik.....walau sedikit pada pandangan "blogger terhebat"....pada aku itu dah cukup banyak...yang penting usaha.....



Tak sampai seminggu...trafik untuk entry Tragedi Anak Mati Lemas hampir cecah 1K dan semakin meningkat.....

Bukan nak ambik kesempatan atas peristiwa yang berlaku...tapi semua ni terjadi sebab aku nak sebarkan buah fikiran aku tentang hal itu...memang betul kata Ben....biar kita tulis untuk orang lain baca dan seolah-olah ada yang baca walaupun "ADA YANG BACA" itu tak pasti lagi....


antara keyword yang popular kat blog aku pada minggu ini.....


kenangan nihhhh......tarikh pertama entry aku diterbitkan.....takder viewver...dan sehari tu 3 kali ko entry....pastu lama2 jarak entry semakin menjauh.....hahahaha
yang ini jangan dilupa juga...sumber pendapatan tambahan...tapi banyaknya datang dari blog aku yang satu lagi ni.... Tong-Gas79

antara tempat ping blog dan entry2nya....berlambak-lambak wehhh kat fb...tak larat nak join....


Post a Comment