Friday, June 28, 2013

( Tutorial ) Cara2 Tambah Nyawa Game Candy Crush Saga Tanpa Countdown Masa Dan Rekues Kat Kawan...

Assalamualaikum.....

Kalau tutorial yg sebegini dah ada dan bersepah...aku minta maaf sebab aku baru kaji dan jumpa sendiri tanpa bantuan enjin carian.....harap maklum....

Ini sesuatu yg sangat hebat untuk aku kongsikan....idea asal dari kawan aku yg dah sampai level 300 keatas...aku baru level 123.....itupun dah berpuluh nyawa habis dan makan hari nak lepas tapi tak lepas2.....damn....

Kehabisan nyawa bila bermain #candycrushsaga memang sesuatu yg sadis....nak2 bila nyawa yg di perlukan kita ialah diwaktu org tidor tapi kita masih gila nak menghancurkan jelly...menepati sasaran untuk berpindah level.....arghhhhhh...nak tunggu 2 jam setengah untuk nyawa penuh memang sangat lama....nak tak nak kita kenalah merayu menghantar mesej mintak nyawa mintak nyawa....segera dapat takper gak....kalo time tu takder sorang pun nak dermakan nyawa....boleh ker tidur ngan lena.....??? aku boleh jerrrr...siap ngencesss lagiiii........korang tak taulahhhhh.....hahahahaha

Tetapi.....tiba2 kawan aku bukak rahsia yg dia telah amalkan untuk diri dia sendiri....dia tunjuk aku cara nak memenuhkan nyawa #candycrushsaga tanpa merayu kat orang lain....sib bek dia tak mintak bayaran...kalo tak mampuihhhh aku tak nak buat entry kat sini......

Cara yg dia gunakan dan tunjukkan aku tu memang menjadi...tetapi kelemahannya amat ketara dari segi perubahan masa....huihhhh bole jadi beratus dan beribu jam untuk counting balik ke asal.....sampai masa yg tak terduga kita juga akan tetiba2 tak dapat bermain #candycrushsaga apabila masa sudah terlalu banyak untuk di countdown.....

Ohhhhhh....... kalaulah itu yg berlaku mau aku hempuk kepala aku sendiri.....

Setiap kali aku tambah nyawa dengan cara yg kawan aku ajar aku semakin risau dengan masa countdown tambah nyawa yg semakin meningkat......aishhhhh tak boleh jadi nihhhhh...kok stuck tak boleh main cam kawan aku kena camnerrrr.....huishhhhh tak boleh tak bolehhhh....jadi aku tunggu nyawa tambah dengan cara yg paling selamat tapi lembab.....aiiii pasrah jerrrrlahhhhh.....

Tiba2....dalam aku pikir camner yer nak buat pasal #candycrushsaga nihhh.....bagi aku...teknik dah ada cuma kunci yg sebenar belum ditemui....

Heh...aku try sekali....perghhhhhh....jadilahhhhhh....nyawa tambah dalam sekalip mata tanpa menjejaskan dan mengubah masa nyawa yg diperlukan untuk mendapat satu nyawa....merayu nyawa kat player lain pun dah tak perlu dahhhhh.....

---> hohohohohohoho..........hahahahahahaha............kikikikiki............wakakakakakaka

Aku gelak sakan lepas aku dah dapat tahu teknik rahsia sebenar menambah nyawa #candycrushsaga dengan sekelip mata....aku kompemmmm kawan aku mesti jelessss nak meninggal dengan aku....wakakakaka

---> sabtu ni aku jumpa dia......aku nak tunjuk kat dia teknik ni.....miahahahaha

inchik hati....pasni ko dah tak yah nak nangis lama2 dah yerrrrr................

Walaupun ada pemberi nyawa tapi aku tak nak guna dulu sebab aku nak tunjuk kat korang cara2 nak tambah nyawa tanpa meminta dari pemain lain.....

Untuk tambah nyawa dengan cara yg macam ni juga tak perlu sambungan internet....osemmm kan...yg penting bateri full charge dan ada power bank sebagai bekap....punya syok tambah nyawa ni bila2 masa saja  sampai bateri dah nak kong pun tak sedar.....

Tutorial yg aku buat ni untuk pengguna iOS atau gajet2 brand Apple....untuk Android pun sama juga....asal jumpa Date & Time untuk ubah tarikh...itu dah kira jadilah.....

Langkah Pertama ---> pergi ke SETTING
Langkah Kedua ---> pilih GENERAL
Langkah Ketiga ---> pilih Date & Time
Langkah Keempat ---> pilih Set Date & Time
Langkah Kelima ---> pilih Date / Tarikh
Langkah Keenam ---> Tukar Bulan ---> contohnya...bulan sekarang ialah Jun ....sila tukar kepada Julai
Langkah Ketujuh ----> Tekan Home Button dan buka game #candycrushsaga
Langkah Kelapan ---> Violaaaa....nyawa #candycrushsaga dah jadi 5 penuh.....selepas itu pergi balik ke Setting dan tukar balik pada bulan yg asal...jangan terus main dulu walaupun dah tak sabar....
Yang kat bawah ni pulak cara yang kawan aku ajar......tapi dia tukar masa sahaja....tapi seperti yg aku bagitahu awal2 kat atas tadi...bila kita anjakkan masa 2 jam kedepan....ada kadang nyawa boleh jadi tak penuh...contoh cam kat bawah...aku tambahkan 2 jam dari masa yg asal....katalah masa aku nak tambah tu pukul 8.13pm...maka tambah lagi 2 jam...aku ubah ke 10.13pm....bila aku bukak apps tu...aku hanya dapat 4 nyawa jer ....oklah jugak tu.....tapi yg tak bestnya masa menunggu kita akan meningkat naik....contohnya ada kat bawah....harap korang faham apa yg cuba aku sampaikan.....

baru tambah 2 jam kedepan tapi hanya dapat 4 nyawa.......

coundown untuk nyawa jadi 134jam 12 minit....giler bapak lama nak tunggu

Okay....ada faham semua....senangkan.....kalau ini adalah tutorial yg bagus dan berguna walau taklah sampai boleh dapat pahala atau ganjaran syurga....cakap terima kasih pun dah cukup baik dahhhh bagi aku....atau kongsi dengan kawan2 korang yg lain pun bolehhhhh....tapi kredit tu jangan lupa plak yerrrr....---> kalau idak aku saman kang baru tauuuuu......ehehehe...............

Kongsi tu supaya diorang tak yah dah sibuk sikit2 nak mintak nyawa...sekejap2 nak mintak nyawa.....cemuihhhh betullll kannnnn.....hahahahaha

Ooooppppssss....lupa nak habaq.....cara yg aku tunjukkan ni langsung tidak memerlukan sambungan internet.....korang boleh tambah nyawa bila2 masa sahaja walaupun dalam hutan atau dalam jamban.....---> ehhhhh dah habaq'lah kat atas tuuuuuu.....

Sekian terima kasih....majulah #candycrushsaga untuk sukan indoor Malaysia Indonesia Bangladesh Nepal Dan Myanmar.....---> wakakakakaka


Post a Comment