Saturday, June 1, 2013

Iphone 4s ---> Osemmmm Giler


 

Assalamualaikum....mesti korang kenal gambar kat atas ni kan.....??? yeahhhhhhhh....inilah salah satu lagi produk Apple yg kini berada dalam gengaman aku....iaitu  Iphone 4s...32gb tuuuuu...hohohoho

Walaupun inchik dd belikan iP 4s ni dari tangan kedua...aku sangat2 menghargainya dan berterima kasih padaNya....jenuh jugak inchik dd mengumpul wang untuk membelikan aku sebiji iP 4s....sob sob sob

Aku dah banyak kali kata tak payah tapi inchik dd tetap juga bekeras nak belikan aku tepon baru...inchik dd bagi aku pilihan samada ada nak iP 5 ker Samsung Galaxy S4 ker atau iP 4s.....hurmmmm hurmmmm pilihan yang agak sukar dibuat....

Tapi terus terang aku cakap aku tak minat nak guna SmartPhone jenama Samsung....aku telek2 jugak kadang kat Tesco kalo pergi...Note 2 lah...Galaxy lah apalah....tapi hati aku tak terdetik perkataan OSEMMM pun untuk itu....kenapa dan mengapa pun aku tak tahu....so Samsung aku tolak dari senarai pilihan...tinggal iP 5 atau iP 4s jer yg aku kena pilih.....hohohoho

Ehhhh cop cop cop...ada lagi satulah....tapi pilihan ni aku yg buat...aku cakap kat inchik dd mungkn nak iPad Mini ngan Nokia Acha 301 ( samting like that'lah dia punya model...)...inchik dd kata tak kisah apa2 janji aku suka dan memenuhi keperluan aku.....okay...sambung balik yg tadi.....

Dalam memikir-mikir yang mana harus aku pilih dengan bijak...aku teringat seorang kawan iG aku yg boleh nak dikatakan Apple Lover ( agaknyalah kotttt....ehehehehe ) sebab boleh nak dikatakan dia ada Ipad 3 ada iPad Mini...ada iP 4s dan ada iP 5 pun....yg lain2 produk Apple dia tak isytihar tu aku tak pernah tanya plak....

Aku tanya dia apa yang lebih apa yang kurang antara ketiga-tiganya...dia kata iPad Mini mahal...gambar biasa2 jer...standard iP 3gs...iP 5 plak jatuh atas karpet boleh retak seribu....bateri cepat kong dan panas...iP 4s plak yg terbaik setakat yg dia pakai...tahan lasak...camera 8mp...bateri tahan lama dan tak cepat panas...dan dia kata lagi dia lebih suka guna iP 4s daripada iP 5.....hurmmm hurmmmm

Jadi tanpa berlengah dan atas dasar percaya pada kenyataan dia....okay...aku pilih iP 4s....dalam mencari harga terbaik untuk tagan kedua punya barang....aku dan inchik dd tapis betul2 setiap informasi yang dinyatakan dalam iklan jual beli kat Mudah.my....aku punya fokus nak cari iP 4s...Putih...32gb...full set dengan box dengan harga bajet Rm1300.....susah okayyyy nak cari...tapi usaha hingga jaya akhirnya jumpa juga....itupun dia letak kat dalam iklan Rm1450 boleh nego sikit jer.....

Oleh sebab aku dah berkenan aku terus SMS dia dan tawar menawar pun bermula....memang agak liat nak kasi turun harga sampai Rm1300...dia nak harga atas harga yang aku mintak.....aku ambik keputusan aku cakap sekali er dengan dia minta harga Rm1300 sebab itu er bajet yg aku ada...aku cakap kalo jadi-jadilah...kalo tak jadi mungkin belum rezeki antara kita....alih2 dia setuju....alhamdulillahhhhhhh

Malam tu jugak aku dan si penjual berjanji-janjian nak berurusan...lokasi perjumpaan dirahsiakan...ehehehe

Setelah berpuas hati aku membelek dan inchik dd bertanya blablablabla...maka duit dan barang pun bertukar tangan...urusan selamat dijalankan tanpa sebarang provokasi dari mana2 pihak yg terlibat....wakakakaka

Aku senyum inchik dd pun senyum.....





ada yg soal...aku pun jawab...ehehehe

ios 6.1.3...amik ko...sekali tak boleh jailbreak lagi.....

Dari segi apapun 4s memang osem.....semuanya lancar dan mengikut kesusuain dan gaya hidup aku... aku tak berebut rebut iPad ker iPhone 3gs ker HTC ker ngan anak2 bila nak main game atau nak amik gambar atau nak post entry kat blog...

Dengan 4s ni semua aku boleh buat dengan pantas termasuk close position untuk forex bila dah profit....

tengah masak pun boleh tengok kaunter forex.....miahahahaha

Yang penting juga boleh layan game kat bawah ni....aku ketagih okay main benda ni.....otak kena pikir camner nak kasi lepas dari satu level ke satu level....part paling best ialah bila kehabisan nyawa dan nak unlock tiket.....kat situ boleh tahu siapa yg sudi tolong atau tak....ada yg main game ni pandai minta tolong tapi tak nak tolong orang balik....menyampah siottttt


paparan yg jelas dan candy seakan-akan sedap dijilat walaupun dekat skrin jerrrrr.....gilakkkkk


Makanya....aku nak cerita lebih2 pun aku tak tau...cuma yag aku tau semua yang aku perlukan ada dalam 4s...ada jugak aku buat entry kat blog guna 4s...okay whatttt

Dahhhh...tu jerrr'lahhhh aku nak cerita....kang lebih2 kata aku riak takabur dan blablablabla....( sebenarnya takder sorang pun dikalangan korang akan kata gitu kat aku.....sajer sangka buruk sikit...ehehehe ) 

---> entry ni patut dah publish awal2...tapi kerana errrr kerana errrr...kerana sekarang baru nak publish sebab tu tak publish awal2...ehehehe ( boleh pakai ker alasan tuuuu....)

Post a Comment