Friday, May 31, 2013

Jurnal Forex Aku ---> Ada Ralat Dalam Entry Forex ---> Sila Ambil Perhatian...!!!

Assalamualaikum....

Terima kasih pada yg membaca tentang entry aku yg sudah iaitu JURNAL FOREX AKU ....

Tetapi kat sini aku nak membuat pembetulan sedikit....silap aku besar sebab kurang periksa...dan aku memang akui yg aku selalu keliru antara position SELL dan BUY mengikut indi STOCH....time aku ingat nak trade...betul plak...tah kenapa time aku jadkan jurnal boleh jadi salah plak...kekliruan macam ni memang amat berbahaya....sebab boleh menyebabkan open post dalam keadaan terbalik...bila dah terbalik mestilah tertunggang langgang.....bawah pergi atas...nak atas jadi ke bawah....

Tapi takper....mari hadapi perkara ini dengan tenang dan sabar.....jangan stress....aku seboleh-bolehnya cuba mempertahankan rekod trade tanpa lost.....benda2 macam ni memang boleh berlaku tanpa terduga....sesekali kekeliruan pasti berlaku...rileks'laaaa

ralat entry yang sudah.....


Nampak kan....okay kalo nampak bagus....aku dah betulkan entry tu.....tapi aku tak buang semua cuma aku potong yg salah ganti ngan yang betul....harap FAHAM...!!!

floating....hampir mencecah 20usd dan semakin meningkat.....fuhfuhfuh


nampak kan....kat mana salah entry aku....kurang berhati-hati walaupun rasanya dah berhati-hati.....

Yang atas ni plak ceritanya camni....masa aku entry position ni....aku tergesa-gesa nak keluar....aku tengok signal stoch memang dah cun kat bawah...apa lagi...aku pun SELL....balik dari mana tah masa tu.....bila aku bukak terminal aku terkejut...ehhhhh apsal negatif...?? pelik ahhhhh....sekali inchik dd tegur aku..."yg mama SELL tu kenapa....??" cam biasa aku mesti melawan punyalah....hahahaha " ehhhh salah ker mama punya entry..."jawab aku ngan prengat prengut'nya....." salahlah sayang oiiii.....hadoiii....yg mama gi SELL kat bawah tu kenapa.....??? patutnya BUY'lahhhh...." kata inchik dd sambil sengih2 macam nak marah tak nak marah nak marah tak nak marah....

Aku pun terus bantai gelak sambil tepuk dahi jendul2 ni......ayoyoyo ammma apppa kadrawaleiiiii.....aku dah standby nak close post sebab bajet mesti dah profit....sekali amik ko....floating giler kebabeng....

Sekarang ni apa yg aku perlu buat ialah tunggu dia patah balik dengan sabar.....trend menaik dia belum habis....nak hedging pun tak berani.....

Cam biasa juga inchik dd ada jadi penenaag jiwa...kata inchik dd...biar jer....esok lusa dia patah balik'lahhh....akaun aku boleh tampung 400pip floating.....so takder masaalah sangat...walaupun begitu cuak tetap ada....itu duit betul tau bukan duit game saidina.....

Makanya sampai sini jer aku nak bagitahu pada yg nak tahu atau terambik tahu atau buat tak tahu tapi macam nak tahu....

Silap sikit boleh akibatkan tak boleh trade apa2 sampai profit kalo boleh...nak cut loss cam sayang plak....takperlahhhh tunggu jerlahhhh....bukan sekali ni aku baru kena tersalah post....dah banyak kali jugak cuma taklah floating sampai 200pip keatas.....adehdehdeh

Elehhhhh....sapa yg tak pernah silap kannnnn....otai kaaaa..... master kaaaa.... sifu kaaaaa...apa kaaaa....inikan pulak aku.....kalo dah nak tersilap memang tak boleh nak elak2.....redha jerlahhhhhh

Hehehehe....ok babaiiii...selamat maju jaya.....

----> andai kata ada kesilapan dalam entry yg lepas dan yg ini...aku minta maaf banyak2.....bukan sebab aku tak kaji....dan bukan sebab aku serba tahu...tapi aku cuma berkongsi....apapun aku masih akan rujuk pada yg pakar....kalau terlampau pakar bagitahu...aku takut aku yg tak faham....pakar yang boleh memahamkan aku hanya inchik dd....jadi entry2 ini mungkin aku akan edit jika aku rasa ianya salah....dan aku akan edit tanpa sebarang notis juga...jadinya....sila faham....itu sajerrr.....terima kasih...

Post a Comment