Wednesday, March 20, 2013

( Lirik Video ) Ya Badrotim --> Rahmat Ekamatra


Assalamualaikum....


Pagi rabu ni aku nak share satu video nagn lirinya sekali...aku memang dah jatuh chenta ngan nasyid qasidah Ya Badrotim yang bermaksud Wahai Purnama...sesunguhnya Rasulullah adalah purnama untuk seluruh umatnya....sentiasa bercaya sentiasa bersinar dan menyinari...

Aku bukan budak sekolah arab...tapi aku cuba belajar sikit memahaminya...kadang2 aku pun cuba mengeluarkan kata2 dalam bahasa arab....takper salah cakap...janji cuba....jangan nak belajar bahasa english jer manjang....tang bahasa arab tak nak amik kisah....

Nak belajar cakap bahasa arab ni bukan semesti kita kena jadi ostad ostazah....tak semestinya juga sekolah aliran agama jer...sapa2 pun buleh.....yg penting nak mencuba....

Makanya...di pagi rabu ni....marilah kita sama2 menikmati hidangan minda yg menenangkan....

Ohhh...lupa lak lagi satu....dalam banyak2 ya berqasidah Ya Badrotim...hanya suara Rahmat Ekamatra yg amat menusuk kalbu ---> bagi akulah...org lain punya pendengaran camner itu aku tak tahu.......tak sangka Rahmat Ekamatra boleh berQasidah sebaik ini...macam orang arab sebutan'nya...Alhamdulillah akhirnya dia menggunakan bakat suara yg Allah beri kepadanya itu untuk menyeru kepada kebaikkan...

Jom hayati bersama....


Ya Badrotim by Rahmat Ekamatra



Ya badrotim, Ya badrotim
Haza kulla kamali
Maza yu'ab, maza yu'ab
Yu'abiru 'an 'ulaka maqoli

Antalladzi asyroqta fi ufuqil 'ula
Antalladzi asyroqta fi ufuqil 'ula
Famahauta bilanwari kulla dholali

Ya badrotim, Ya badrotim

Haza kulla kamali
Maza yu'ab, maza yu'ab
Yu'abiru 'an 'ulaka maqoli

Wabikastanarol kaunu ya 'alamal huda
Binnuri wal in'ami wal ifdholi


Ya badrotim, Ya badrotim

Haza kulla kamali
Maza yu'ab, maza yu'ab
Yu'abiru 'an 'ulaka maqoli

Solla 'alaikallahu robbi, robbi daiman
Solla 'alaikallahu robbi, robbi daiman
Abada ma'al ibkari wal asoli


Ya badrotim, Ya badrotim

Haza kulla kamali
Maza yu'ab, maza yu'ab
Yu'abiru 'an 'ulaka maqoli

Wa'ala jami'iel 'ali wal ashabi man
Qod khossohum robbul 'ula bikamali

Ya badrotim, Ya badrotim


Haza kulla kamali
Maza yu'ab, maza yu'ab
Yu'abiru 'an 'ulaka maqoli


---> sumber lirik aku amik dari blog http://jambucollection.blogspot.com

Post a Comment