Saturday, January 26, 2013

Mendung Dihati...Mengantuk Dimata

Serasanya aku tak tahu nak tulis apa...banyak entry aku semua jadi draft...jumlah draft yg ada dah nak bersamaan dengan entry yang aku publish...

Kadang aku buntu nak menghabiskan sesuatu entry....baca blog orang lain sedap jerrr...mana diorang dapat idea yer...blog yang ada entry panas2 yang aku baca semua mesti ada cerita pasal artis malaysia...errr best sangat ker cerita pasal artis ni....?? aku suka baca yang positif jer...kalau pasal gossip pasal cerai berai gaduh  sana sini dan yang sewaktu dengannya aku memang tak layan sangat...terbaca mungkin tapi taklah sampai nak korek dalam2....tak dop kijer aku nak buat lagu tuuuuu...

Aku sebanarnya dah mula takut...takut nak bermulut lancang....takut nak sound2 tepek orang...bukan pasal aku tak nak ikut suara hati....bukan pasal takder pendirian dan sebagainya....aku cuma takut2 kalau2 tulisan aku tu akan balik pada aku atau menjadi sebab dosa2 bertambah banyak...

Time marah atau bengang memang sedap menulis ikut sesedap rasa dan hati....waktu tulis tu tak peduli apa dah...yang penting mesti melepaskan rasa marah dan tak puas hati serta bengang kat blog dan2 tu juga....

Sekarang ni kalau aku bengang ker benci ker rasa tak puas hati ker....aku tulis jerr...tapi tak publish....boleh gituuuu....bila menulis tu rasa amarah tu akan reda dan berpindah pada tulisan....lama2 hati pun sejuk dan dapat bertenang...waktu rasa syukur sebab rasa marah yang meluap tu semua tak perlu dipublish....

Aku memang tak sehebat blogger lain dalam meluahkan rasa apatah lagi menyusun kata2....biarlah blog aku sepi dari dikunjungi asalkan hati aku tak diburu rasa bersalah kerana aku takut diwaktu merasa diri ini terbaik atau terbagus dari orang lain syaitan pulak datang mencucuk dan menghasut...lalu hilang pahala dapatnya sia2 dan dosa....

Maka biarlah aku sekadar menjadi pembaca...memberi pendapat sekali sekala...meluahkan bila perlu....

----> tapi yang bahagian private2 jerlah...kalau bab memmasak dan resepi semua....sorry...!!! no secret ingredient....


Post a Comment