Thursday, November 15, 2012

Cara Stop Langgan SMS Facebook Dari Celcom

Assalamualaikum....

Wahhhh...rajin giler aku buat entry hari ni...padahal mandi pun tak lagi nihhhh ---> pukul 9.30pagi...kikiki....elehhhh awal lagi...lagipun aku dah plan tak nak masak....nak beli jerrr....mak pun takder...gi sungkai ikut abg aku...tinggal aku 3 beranak dan keluarga kakak aku kat sebelah...ehhhh ada lagi satu keluarga kat depan....kakak aku lagi sorang....

Cenggini ceritanya...sejak aku dah guna sepenuh masa dan tenaga serta kuasa ke atas iphone...barulah aku berhenti dari mengadap FB atau Facebook atau Muka Buku dengan tiba2...sebab aku melayan dan mengadap InstaGram plak setiap masa....dia punya feel memang layennn macammm....aku rasa lebih privacy dan santai....fb aku memang da semak...tah haper2 yg keluar kat wall fb aku tu pun aku dah tak ambik tahu...yg aku tahu skrg aku amik gambar atau apa2 pastu upload kat iG pastu baru share kat Twitter dan Facebook....dua 3 hari pastu kalo rajin baru aku bukak fb...berderet notification....ada notice yg dah basi pun ada....

Dulu aku sibuk updet status kat facebook guna sms ...bila lama tak guna aku rasa cam rugila asyik nak kena caj Rm1 setiap minggu...4 minggu jer dah 4hinggit...rugi rugi rugi....untuk entikan kerugian dan pembaziran aku gugel'la cara nak stopkan sms fb caj ni...gugel2 jumpa satu blog ni terangkan camner nak kasi stop...cantikkk ahhhh...owner blog pun guna celcom...senang nak cer....

Aku pun follow cara owner blog ajar...taip STOP SMS dan hantar ke 32665....sekali TAK JADI'lah....tetap jugak aku kena caj singgit setiap minggu....owner blog kata dia lambat updet dan cara tu rupa2nya tak jadi katanya...dia kata dah tepon celcom centre pun masih kena caj....parahh ahhhh ini macam....jadi jangan sesekali korang cuba cara kat atas ni...yg bawa bolehhh...terbukti sudahh...

Tapi itu dia yg cuba...belum aku lagikan....yg tak pandai speaking london ni....aku call celcom careline...pastu minta ajar cara camner nak kasi stop sms fb ni....sebab aku guna celcom jadi call celcom'lah...untuk maxis atau digi atau apa2 line lain..sila call careline masing2.....ini untuk pengguna celcom sahaja....

Cara2nya

1.Taip STOP FB pastu hantar ke 32665

2.Nanti dia akan hantar sms mengatakan yg anda tidak lagi melanggan FB SMS

3.Jangan lupa nyahaktifkan jugak kat setting wall fb untuk mobile...

4.Dah berjaya jangan lupa cakap "Alhamdulillah"... yerlahhh....dah save 4 hinggit sebulan

Sejak operator tu ajar aku...sampai la ni...aku dah tak kena caj singgit lagi....

Okay semua....Selamat Mencuba dan Berjaya...kalau failed sila jangan maki aku...maki operator celcom jer terus...itupun kalau korang nak tambah dosa'lahhh.....ahahaha


Post a Comment