Thursday, August 23, 2012

APTB ----> ego atau bodoh....???

Assalamualaikum dan Selamat Hari Raya pada yg masih ber'mood raya...aku biasa2 jer...sambut raya dengan penuh kesederhanaan...walau aku sambut dengan cara sederhana bukan bermakna aku tak sambut langsung dan tak gembira langsung macam sesetengah orang.... Yg penting tetamu yg datang kat rumah semua aku layan dengan meriah dan first class....mengembirakan orang lebih buat aku gembira..

Waittt arrrr....aku bukan nak cerita pasal sambutan hari raya.... Nak citer gak tapi bukan kat entry yg ni... Entry khas hari raya bakal diterbitkan tak lama lagi.... InsyaAllah

Sapa dan dimana aku tak yah bagi detail okay...cukuplah aku kata yg sengal dan ego sipolan ni makin tak bertempat dan tak masuk dek akal aku yg sekolah takat tingkat dua jer ni....tapi aku rasa bukan aku jer yg rasa sipolan ni berada dalam dunia sengal'nya...yg lebih good2 dari dia pun tetap akan kata macam apa yg aku kata....

Aku hormat pendirian dan hak dia sebagai seorang emak yg sayang giler babas kat anaknya...tapi apakah kerana usul aku yg sekolah tak tinggi ni makanya di reject'nya usul aku mentah2 yg mengusulkan sesuatu yg lebih baik dan lebih berkesan untuk kebaikkan anaknya...????
Nasib baik banyak saksi yg mendengar kata2nya yg penuh darjah ketinggian mengatakan usul aku itu adalah sesuatu yg MEREPEK......

Relanya dia mendengar tangisan dan jeritan sianak yg perlukan bantuan...relanya dia....aku tak rela dan saksi2 yg lain pun tak rela...sumpah tak rela....tapi dia rela dan lebih rela...---> gilerrr

Sesuatu yg aku cadang tu bukan memudaratkan...sesuatu yg aku usulkan itu pun tak berlabel haram...tapi kenapa dia kata MEREPEK....sib bek aku skang dah kategori cool giler...kalo hot giler sapa nak panggil bomba....??? Aku cari ciri2 MEREPEK yg ada pada usul aku....tapi takder sekor pun bahan MEREPEK yg aku temui dalam peng'gugel mengenai usul aku....

Akhirnya yg aku temui ialah kepingan2 kebodohan dirinya ... Kilauan kebodohan terserlah bila keegoaan dan kesombongan melebihi sifat2 serba memerlukan dan serba kekurangan....dia ingin hidup tanpa bantuan orang lain kerana dia tidak ingin hidup dengan membantu orang lain.... ---> gilerrrrr nak meninggal ( mampus ) betul

Aiiii.....(keluh kesah ) nampak gaya...sombong dan ego telah menguasainya....tenggelamlah dia dalam kesombongan yg dia sendiri ciptakan....syukurlah aku tidak jejak menara gading...kerana bagi aku selagi ada hati selagi itu ilmu dicari gali...ilmu Allah amat luas....setakat ada ijazah dan diploma bukan beerti kau tahu segala2 galanya....

Aiiiiii....( keluh kesah )

Terima kasih ya Allah kerana engkau sentiasa melembutkan hatiku....rahmat dan ganjaranmu sentiasa mematahkan sifat amarahku....kasihmu padaku sentiasa aku syukuri...
Post a Comment