Thursday, August 30, 2012

Apple Vs Samsung = HTC

Assalamualaikum...pembuka entry


Semua sedia almaklum yg Apple menang saman ke atas Samsung dengan nilai 1billion.... takperlah Samsung mampu bayar.... tapi kes diorang ni pun akan jadi timbal balik...sekarang Apple saman Samsung dan Samsung kena bayar...esok2 Samsung plak saman Apple...Apple plak kena bayar....diorang pun macam artis jugak...propa jer lebih....

Yang aku heran nak meninggal ni....apasal user Apple ngan Samsung nak bergaduh bagai...ada dapat apps percuma sempena mempertahankan pendapat mana yg lebih bagus ker....??? ada ...?? takder kan.... so yg nak gaduh siap maki hamun sesama sendiri tu watper lah....---> buat kukis lagi bagus

Aku ni sungguh pun pengguna Apple tapi belum sampai tahap nak kondem pengguna Samsung....aku sendiri telah dihadapkan oleh produk Apple oleh inchik dd...walhal aku lebih gemar guna Nokia...tapi tak kisahlah....aku cuma ikut arus...ikut kehendak dan keperluan serta kemampuan dan arahan inchik dd...dan lebih tak boleh blah...aku sebenarnya dipaksa menggunakan dan mencintai serta menyukai produk Apple oleh inchik dd tapi dia sendiri guna HTC dan minat serta menyukai HTC....ada ker patut....???

Bagi aku yg takder PMR ni...dua2 pun bagus...aku kalo dibagi pilihan semua nak....Apple aku kagumi...Samsung aku hayati...HTC pulak hanya diminati inchik dd.....baru2 ni aku gi Tesco...sempat aku belek Samsung S111 ngan Galaxy Note....perghhhh memang osemmm dan rasa ingin memilikinya....

Aku jenis terima apa saja....Apple boleh Samsung pun boleh...bukan pengguna tegar atau peminat fanatik...sungguh aku tak kisah Apple kena maki atau Samsung kena saman...janji original bukan AP set......pernah sekali aku terbeli telefon Nokia yg AP set....memang cam haremmmm....sejak tu aku tekad...apapun produk biarlah ori seken pun tak per janji bukan AP.... ---> seken pun okay haperr janji pandai pilih....

Buat masa ni produk Apple yg aku dah ada dan sedang guna... ipad 1...iphone 3gs ngan ipod ..ipod tu inchik dd yg guna...lagi satu ipod touch....memula dulu aku beli ipod touch pastu aku jual kat kak ipar aku...dan semuanya aku beli seken bukan baru....tapi condition luar dalam semua tip top macam baru.... kat situ aku dah banyak save...tak berbaloi beli baru sebab esok lusa harga jatuh...bagi aku biar lambat asal dapat...biar seken asal ori dan murah...hahahaha

So pasni kalo korang rasa nak kutuk aku sebab guna produk seken...aku tak peduli sikit pun...yg penting aku tak beli guna duit korang...tak buat pinjaman semata nak ada produk yg osemm...dan ianya cash bukang hutang....dan dan dan dan yg paling penting...semua yg aku ada tu aku gunakan dan manfaatkan dengan sebaik-baiknya dan sepenuhnya...bukan setakat untuk halo halo, text sms dan main game angry birds rio sahaja....hohohoho

p/s cooper yg ada pada apple dan samsung tu...kilang tempat inchik dd kerja yg buat....huhuhuhu


Post a Comment