Saturday, April 21, 2012

Terkena Dengan Ben Ashaari.....

Assalamualaikum semua....halo halo....hari ni sabtu kan....mesti ramai yg masih bergolek guling ngan tilam dan bantal.....hari ni aku bangun awal tau...sebab kakak kena sekolah ganti...walaupun aku kena cuti subuh tapi sebab anak sekolah bangun jugaklah aku....sebab lagi satu aku malamnya tidur awal makanya pagi pun rasa segar......kalo tak semestinya aku masih golek2 dan guling2 ngan selimut dan bantal...

Okay meh sini rapat2 letak mata kat skrin...aku nak story sikit....tak banyak manapun....

Citer ni agak dah basi bagi kebanyakkan org lain....dah nak hampir sebulan kot perkara ni berlaku....yg aku plak barulah terhegeh-hegeh nak update....nampak norrr malasnya....tapi ada saper2 kisah ker...? aku rasa ada walaupun tak ramai....sorang dua mesti ada yg rasa kuciwa sebab aku tak begitu rajin updet blog....hahahaa....tolong maafkan aku....aku sedaya nak jadi rajin cam bloggers lain....tapi...arghhhh alasan basi jugak yg aku bagi....berterus terang jerlah wahai PD ( puan dila ).....aku malas dan tak rajin campur sibuk...aku skang tengah sibuk kumpul duit untuk sesuatu....sesuatu yg amat2 aku idamkan....

Waitttt....apahal aku citer pasal impian aku ni....aku nak citer pasal Ben Ashaari lah....kenapa2...? aku sebenarnya dengan ben tu sedara tau....tapi sedara sesama islam lah....wahahaha...provoke gitu....

Takder pape lah...cumanya ni harrr....kalo korang pasan arr kan....nampak tak muka Ben Ashaari kat bahagian folllower tu....korang tak yah nak cari jauh2...kat atas sekali selepas tajuk dan banner tu ada dah pun...jangan buat2 tak nampak plak yer kang aku cucuk mata korang semua....( macamlah bleh sangat ...) hehehehehe......


Aku tahu korang mesti rasa cam nak ngumpat aku...korang2 semua mesti akan kata..."aikkk blog camni pun Ben Ashaari nak follow ker....???" dan2 mesti korang nak kata Ben takder citarasa sebab follow blog aku kan....?? kan kann...eleh ngaku jerlah....bukan aku tahu pun....hehehe....takder maknanya pun korang nak cemburu kat aku sebenarnya...aku tahu...korang semua bebaik berhati mulia dan korang juga mesti tahu blog korang adalah yg terbaik....lebih baik dari aku mungkin....( sila percaya pada diri dan blog masing2 yer )....tapi pada yg takder blog...yang jadi pembaca setia blog aku...itu aku paling respek dan berterima kasih....aku tahu korang segan nak menonjolkan diri...tapi komen2 yg dihantar kat email aku tu semua aku baca...cuma maafkan aku kalo aku tak dapat nak membalasnya....ada pertanyaan aku tak dapat nak jawab...maafkan aku...percayalah aku tak sombong....takder pekdah dan tak guna nak ber'sombong....

Tumpahhhh aku tak tau camner hati ben dan jari2 jemari runcing dia boleh terklik butang follow kat blog aku....fikir positif jerlah....mungkin Ben tak sengaja...ataupun sebenarnya Blog aku ada sesuatu yg Ben fikir menarik dan tertarik....so aku pilih option kedua....Ben pilih blog aku untuk difolllow sebab entry....entry2 yg korang rasa tak menarik tapi menarik pada Ben....mungkin mungkin mungkin....meski aku tak tau kenapa...tapi aku syukur sangat....syukur kerana masih ada yg sudi nak baca entry aku...biasanya entry aku memang panjang lebar dan berjela....aku tak retis nak tulis pendek2....memang dah gaya penulisan aku camtu....nak wat camner....???

Sorryy againnn...aku memang amat malas mempromosikan blog....tak taulah naper....bukan sebab tak best aku punya entry....tapi sebab aku ni merendah diri jer.....( tapi aku kategori tinggi tau )...kalo aku rajin aku ping kat GETZ...kalo rajin aku share kat wall pesbuk...kalo rajin aku ping kat kelab blogger....santai ben ashaari dan wall2 blogger popular yg lain dan singgah komen kat blog org tapi sekadar nak pomote url blog sendiri....boleh jer aku nak buat gitu selalu tapi naper tah aku segan2 harimau nak buat gitu......malas lagi banyak dari rajin....segan lebih besar dari tak malu...

Aku tahu bukan senang lenang Ben Ashaari nak follow blog aku atau blog2 org lain tau....aku sedar hakikat tu aku sedar taraf blog aku...makanya aku tidak memaksa org lain follow blog aku...hatta Ben pun dah banyak kali highlight'kan kat blog dan wall fb dia tentang karenah blogger2 skrg ni....kamonlah blogger sekalian....jgn amalkan konsep gitu2...boleh kalo nak suruh follow tapi jgn paksa2...kalo dah dipaksa jugak dia tak nak follow...just let it be....tapi jgn buat entry khas kata blogger bla bla sombong...blogger popular tu sombong'lah berlagak'lah kerek'lah....aku terasa tau dengan kata2 camtu.......

Aku serius bukan nak berlagak walaupun aku tak popular tapi aku amat berterima kasih kepada Ben...aku banyak belajar etika ber'log dengan Ben....seingat aku...aku kenal blog ben pada tahun 2010...dan disaat itu macam ada satu fenomena bila semua blogger nak BA review blog masing2 termasuklah aku.....

Kat bawah ni adalah beberapa senarai entry yg aku pernah buat untuk ben....masa tu ada JB...JBI...SBA...KB...dan beberapa segmen mengikut sekati hati dia.....masa tu aku agak kemaruk ber'blog....dan bagi aku itu adalah peluang yg tak mungkin akan dipersiakan....nowadays banyak gak segmen yg BA buat tapi aku tak join....bukan sebab malas...tapi kudrat dah tak berapa nak larat nak bersaing2 ngan adik2 manis...mak2 vogue...jejaka2 ganteng...papa skandal2...

Aku hanya mampu lihat darikejauhan...namun aku masih respek kat BA kerana dia masih dan masih berusaha dan masih nak menolong blogger2 baru terutamanya yg baru nak kenal apa itu blog apa itu etika blog....BA ada banyak pengalaman...dia dah kena puji dia juga pun pernah kena maki..( kat belakang2lah kot...) tapi dia tetap tak lokek tempat nak tepek kita punya url / link blog kiter kat blog dia.....

http://dila79inperson.blogspot.com/2010/08/bloglist-ben-ashaari.html

http://dila79inperson.blogspot.com/2010/06/dalam-1-bulan-2-kali.html

http://dila79inperson.blogspot.com/2010/06/sahabat-blog-kelab-blogger.html

http://dila79inperson.blogspot.com/2010/05/jelajah-blog-versi-40-ben-ashaari.html

http://dila79inperson.blogspot.com/2010/08/kenangan-ramadhan-bersama-ben-ashaari.html

http://dila79inperson.blogspot.com/2010/07/kenangan-ramadhan-bersama-ben-ashaari.html

http://dila79inperson.blogspot.com/2010/08/terima-kasihben.html

Yang kata bawah2 ni plak adalah beberapa review blog aku kat dalam blog BA...dah alang2 Ba folllow aku...aku pun dengan semangatnya membuat segmen khas ni untuk BA...walhal dia tak suruh dan tak perlukan langsung....tapi aku tetap nak buat sebab bagi aku ini adalah kenangan manis sepanjang aku berblog....serius aku cakap masa nak buat entry ni....( patut boleh kejap jer siap...tapi aku bantai baca dulu apa yg aku pernah tulis )....tumpahhh memang sweeetttt sangat....bukan tulisan aku sweettt tau....tapi kenangan tu....kenangan yg amat indah....( makanya hari ni aku senyum jer ).....

Review Dari Blog Ben Ashaari


http://www.benashaari.com/search?updated-max=2010-06-08T11%3A53%3A00%2B08%3A00&max-results=1



http://www.benashaari.com/search?updated-max=2010-06-15T14%3A48%3A00%2B08%3A00&max-results=1


http://www.benashaari.com/2010/07/kenangan-ramadhan-bersama-dila.html 

Yang ni last....penutup entry....kalau pas ni aku dah tak berblog....aku anggap ini adalah kenangan yg paling manis dalam sejarah penulisan aku.....

Terima Kasih Ben Ashaari.......





Post a Comment