Monday, January 16, 2012

Kata Tak Pilih Kasih...Bulu Jauh Sekali....Hakikatnya...

Assalamualaikum....

Takkan kesilapan teknikal lagi kot....?? asal ada jer aku komen tak lama kang mesti dia kasi remove....apakah profile picture aku tak cukup comel...?? apakah komen aku tak cukup bodek apakah komen aku tak cukup bersantun....?? apakah sebab aku tak comel tak lawa tak pose cam gadis2 fb...?? entah kat mana silap aku pun aku tak tahu....tapi kalo tak suka apsal tak block aku ker remove aku ker...kan itu lebih senang...?? jadi tak payahlah aku baca status dia....takpayahlah aku komen tak perlulah aku like....kalo setakat aku sorang yg takder  kat dalam gruop tu takder jadi hal punya....aku pun tak kisah....cuma jgnlah asyik buat camtu kat aku....kesian kat org2 yg dah like status dia dan komen aku tau....

http://www.hotteeez.com/category/featured-t-shirt-store/
Ingat aku suka suki ker nak komen status org  kalau status dia tu tak menarik minat aku untuk membacanya....dan apa ingat aku ni cam baik hati ker nak like status org tak pasal2....kata tak pilih kasih bulu jauh sekali tapi ngan aku apsal cam diskriminasi berbaur politik...??  mungkin sebab dia berhaluan kanan aku berhaluan kiri kot....ohhhhh sungguh childish....!! walaupun french2 ( friend ) aku tak ribu riban cam dia punya french2 tapi aku berkawan dengan semua tanpa pilih kasih...bulu jauh sekali....maksud aku bukanlah semua kawan2...kawan2 jugak tapi kena pilih....ada banyak pun diorang yg add aku tanpa kenal siapa aku yg sebenarnya tapi kalo dah kat wall aku penuh dengan dia punya stat takkan aku nak hit n run...mestilah aku komen n like....bagi aku dia memang tak gentle walaupun dia ehem ehem ehem ehem....kata perkasa dan sasa tapi baru org komen sikit dah delete....sekali dua aku mungkin boleh berbik sangka kata masaalah teknikal....tapi asal aku selit komen walau setakat "hehehe" pun dia delete apa kes beb....aku punya komen bukanlah berjela-jela cam cerpen cuma dua tiga patah perkataan jer....komen aku pun berasas penuh adab dan tatasusilawati lari-ya....menghamun mengutuk menyumpah tidak sekali-kali...tapi apasal dia tak puas hati dengan aku....??dulu2 okay jer....tapi sejak aku menyatakan prinsip dan pendirian aku pada dinding fb nampak cam ada yg panas jer walaupun aku punya komen kadang takder kena mengena dengan hak prinsip dan pendirian aku....ohhh dan2 wlaupun aku tahu dia dipihak sayap kanan ( buat masa ni...) selagi dia mengaku dia bersaudara ( islam ) dengan aku takder mintak putus kawan ( sebab aku berhaluan kiri buat masa sekarang ni ) aku hormat prinsip dan pendirian dia....dalam keluarga aku sini pun ada yg berhaluan kiri dan kanan tapi tak pernah isu pun kalau jumpa....

Berbalik pada isu yg aku tengah huraikan ni....patutker aku tarik diri dari kehidupan dia....( sorry to say NO...!!! )?? ataupun patut ker aku menggiat dia supaya dia makin meluat dengan aku.....hahahaha.....( cam best pulak idea ni...) Kamon bro grow up lah....cuba2lah lapangkan dada tenang2 kan fikiran dan ambik yg positif....aku pun sedang cuba benda yg sama terhadap lu bro....kadang2 kita tak suka tapi kena terima jugak....kata tak kisah tak peduli apa org kata apa sekalipun...takkan baru aku komen sikit ko dah shake2 sampai tertekan butang removed....ohohoho lawak sehhh....takakn nak french2 dengan yg itu2 jer atau dengan freshies2 jer....apapun aku tak tahu apa yg dia fikirkan dan apakah yg buat dia removed komen2 aku....apa yg dia dapat....?? puas hati kot...??

Tapi bila difikir ditimbang memang dah gitu kot gayanya nak mempertahankan hak dia dari dicabuli oleh aku....mugkin dia takut aku akan mempengaruhi fans2 dia....menagpakah dia perlu rasa terancam dengan aku...dia hebat dan sangat hebat...aku takkan tersaing dengan kehebatan dia....dan tak pernah terfikir pun aku akan bersaing dengan sesiapa sebab aku ingin menyaingi diri sendiri jer tidak dengan org lain....aku bukanlah hari2 boleh hapdate blog boleh hapdet status....tapi bila aku ada masa cam skang ni hari ni barulah aku jalan2 kat blog2 org kat wall fb org...sambil2 tu bolehlah aku hapdet stat...komen2 dan like2....tapi twitter sampai sekarang aku tak reti2 guna lagi....

Oklah...cukup sampai takat ni jer....sampai dah akhir ni pun aku tak pasti ada yg baca ke idak blog aku nih.......hahahaha

" Dia benci dia tak dapat apa2 tapi aku suka aku akan dapat sesuatu... iaitu mempelajari sesuatu yg dia tak tahu sebab dia hanya tahu membenci aku secara melulu..."


Post a Comment