Friday, December 3, 2010

Anugerah Tanpa Sempadan

Sewaktu semua anak2 termasuk suamiku yang hensem tu dibuai mimpi2 yang indah......aku terkuap-kuap menahan mengantuk yang telah kusimpan dari pukul 5.30pagi semalam.....aku bangun awal sebab pertama...abg ipar aku dari johor sampai pagi tu juga....pastu aku pun dah plan nak buat nasik lemak sejak semalamnya....pagi tu aku bertungkus lumus sendiri bikin nasi lemak....dari masak nasi....rebus cili...rebus telur....goreng ikan bilis....sampai amik daun pandan kat luar rumah selepas azan subuh.....padahal pagi nih jam 8.30 aku ada kelas Di Kopek Di Kupas atau dalam bahasa penjajah ialah "decouparge"....camtulah aku tak reti nak eja....jadi aku bantai panggil "di kopek di kupas" jelah...hahahahaha...

Semua siap.....alhamdulillah laku nasik lemak aku....masak banyak tau.....semua orang kata paling sedap sambalnya....huhuhuhu mahu tak kembang aku dibuatnya.....baru aku tahu aku kembang bukan kerana makanan tapi kerana pujian dan penghargaan dari keluarga atau sapa2 yang kata masakkan aku sedap dan lazat....hehehehe camner pon aku masih tak bleh lawan chef sorang ni....iaitu CMG....ataupun Chef Mat Gebu...aku pasti semua org kenal.....tiap2 dapur kat mesia ni musti kenal ngan CMG....kalau tak kenal maknanya org itu baru pasang line internet.....hahahahaha hampehhhh

Wokeh....apsal aku sebut2 CMG nih....ada apa2kah antara aku dan dia...??? ada...ada....aku ada hubungan ngan dia tapi bukan hubungan sulit lagi menyulitkan....aku sebenar2nya cuma ada hubungan sedara dengannya jer.....nak kata sedra dekat pun tak....sedara jauh pun tak....mungkin sedra bau2 ikan pekasam goreng kot......hahahahaha tak aihhhh (marah kang sedara betulnya ).....cuma hubungan sedara sesama..... ISLAM jerrrr....hehehehehe cuak semua..... betui apa....tak caya tanyalah kat CMG ataupun rakan sekutunya iaitu Ben Ashaari.....aku ngan ben pon sedara gak.....hahahaha

Well aku terasa cam nak jerit lompat dan sukak2 gilak bila kat CB aku ada nick "ah mat gebu"....yang tang dialog semua org sila baca sendiri yer....CMG ni adalah antara seorang yang aku kanal dari dalam
My Resepi......aku selalu kagum ngan resepi2nya dan celoteh2nya....kadang aku ada gak terfikir dari manalah CMG dapat ilham untuk menghasilkan resepi yang lazat2.....tapi bila CMG ni dah ada blog....aku folo dan aku rasa aku tahu dari mana datang dan asal sumber inspirasi CMG dalam masakkan..... tentulah dari bondanya yang selalu disebut-sebutnya itu...memang anak soleh CMG nihhh ( cmg ....minta maaf kalau salah....) kadang kita tak perlu bersua muka untuk kenal dengan siapa CMG.....tapi cara penulisan dan penyampain CMG dalam blognya cukup untuk membuatkan kita rasa dekat rapat dan melihat CMG dari kacamata dapurnya sendiri.....dia seorang yang ikhlas dan berbakat dalam bidang masakkan....salute...!!!!



So...semua dah baca pesanan CMG kat cb akukan.....rupanya CMG datang bukan sesajer datang tau.....datangnya membawa hajat....hajat untuk mempersembahkan award.....klik sini kalau tak caya

Cehhhh.....jangan kata cehhhh lagi.....ibarat bulan jatuh keriba tau.....( tapi janganlah jatuh betul2...) sependapat aku...kalau CMG atau BA atau sesapa yang glamer kat dunia blog nih  datang menyinggah kat blog yang tak glemer lagi down trafficnya.....apa perasaan korang.....speechless tau....gitulah jugak aku....aku umpama hama di bulu kambing....tapi masih terlihat juga oleh si pengembala......( pagi2 gigil ni....memang best bermadah pujangga....huhuhuhu ) aku memang admire giler ngan CMG ni.....si bek aku dah khawin......kalau tak mahu aku mintak kerja kat rumah CMG jadi tukang cuci pinggang.... ehhh pinggan lah ......pinggan...... asalkan upahnya  makanan yang enak2 lagi gratis.....nyum nyum nyum....waduh2 enak banget sehhh dreaming2 kayak gini....hahahahahaha

Here L N G...( ladies and gentleman ) mempersembahkan anugerah dari Dapur Tanpa Sempadan.....     
jeng jeng jeng....!!!



Ok....enjoy tak....??? pada yang tak terpilih tu jangan putus asa....cuba lagi tahun depan.....hahahahahaha
( hayat sapalah yang aku guna nih....)

Aku dah jual pantun terima kasih kat CMG.....tinggal menjawabnyalah yerrrr.....apapun kat blog aku nih....aku..... aku...... aku....... speechless...jadi tak bley cakap