Tuesday, November 30, 2010

Dah Orang Tak Suka Nak Buat Macamana....

Beberapa hari ni aku rasa macam kecik ati jer ngan beberapa orang blogger....aku taulah diorang semua pemes2 dan bagus2....sapalah aku nak dipandangnya.....aku cuma nak tumpang seronok tumpang gembira dengan kejayaan diorang2 itu....jadi aku sukalahkan nak bagi komen2 kat blog2 diorang......tapi yang tak bestnya.....dah berderet-deret komen diorang publishkan.....satu komen aku langsung takder.....kenapa yer....??? menyampah sangat ker diorang ngan aku.....?? padahal aku komen semua yang baik2 jer.....sama macam komen org2 lain....tak mengutuk mahupun menyumpah....tetap juga komen aku di tong sampahkan.....aku rasalah....sebab kalau tak kenapa tak nak publish aku punya komen.....kenapa dan kenapa.....???

Ingat tak sedih ker....kita baik punya salute ngan dia punya blog.....kagum campur bangga kerana blog se'bangsa dan se'agama walau tak sejantina mendapat liputan ramai.....puji2 jangan cakaplah.....aku tak jeles.....cuma aku kecik hati jer....yelah kan...bila dalam blog kata diri seorang yang humbble'lah ...tak sombong'lah....menghargailah....dan bla...bla...bla...yang mencerminkan diri tu bajet baik lagi berhemah....aku mungkin tak setaraf diorang dalam ber'blog....blog aku entry pun tak seberapa....takder gambar nak ditayang....kreativiti pon takder dalam berbahasa...dan macam2 lagilah kelemahan blog aku....tapi aku bukan pun suruh diorang datang kat blog aku pun.....kalau aku ajak pon belum tentu diorang nak datang.....sedangkan komen aku lagi di'delete inikan pula nak menyesakkan traffic datang ke blog aku.....aku jer yang terhegah-hegeh ke blog diorang.....

Mesti ada yang kata aku nak mintak balasan kan....??? tak....aku tak mintak balasan apa2 pon daripada diorang tapi cukuplah sekadar komen aku dihargai.....kalau komen2 korang dibuang oleh blogger yang korang suka dan sayang apa perasaaan korang....??? kalau tak suka aku komen atau tak suka aku datang tengok baca dan kagum kat blognya dahlah....just let me know.....aku janji aku takkan datang ke blog korang....padahal kat ruang komen baik benor suruh orang komen.....tapi yang aku tengok dan aku belek dalam banyak2 komen......komen aku jer yang takder....

Lepas aku teliti barulah aku tahu.....diorang orang pemes hanya kawan ngan orang pemes.....kira dah macam politik blog.....janji nak bina jambatan.....last2 jadi jamban.....sesungguhnya lumrah manusia tak nampak kesalahan diri sendiri....terutamanya 2 golongan .....pertamanya ialah orang kaya....keduanya orang ternama.....

Ok dah....lega sikit hati aku bila dapat meluahkan segalanya kat sini.....kalo tak mahu kena kanser hati plak aku dibuatnya.....

Akhirnya....biarlah....aku malas nak ambil hati lama2.....jalan penyelesaian....hapuskan sahaja segala memori aku dari mengingati blog'nya berterusan.......aku tahu blog dia memang best.....tapi sekarang bagi aku langsung dah tak best....sebab dia tidak menghormati dan menghargai aku yang penat2 datang ke blog dia.....patutlah pernah seorang blogger bagitahu....yang dia memang anti ngan blogger2 pemes nih....walhal sebelum tak pemes bagai nak rak mintak orang datang folo dan komen kat blognya.....sekarang apa sudah jadi.....komen2 pun mau pilih karrr....???

Secukup rasa aku bagi sampai disini....esok2 kalau aku ter'menyampah ngan sapa2 aku tulis lah yer.....anggap sajer ini sebagai terapi minda hati jiwa dan perasaan ku yang tengah kacau.....

Peace.....????