Friday, October 8, 2010

Siottttttt Tolllllll.....Macam Harammmmm

Sebenarnya aku dah lama sangat tak bukak akaun nuff......sebab aku selalu lupa password.....save kat laptop lain aku bukak kat laptop lain....jadi hari ni aku sajer jer check akaun nuff....bukan setakat nak check wang terkumpul....tapi aku nak buang poll2 yang dah basi...sesambil tu aku cuba ahhh check kata kekunci.....siottttt tolllll....sapa yang mencari yati....aku tak kenal mana2 yati pun......kenapa cari yati kat blog aku....?? kenapa.....???? argghhhhhh.....!!!!!!!!!!!!menyampah tolllll......aku ingat aku takkan terkena badi kata kunci blogger2 yang popular....sebab selama ni aku cuma baca dan rasa simpati bila blog2 blogger popular terkena atau sengaja dikenakan dengan bahasa2 super tak sopan.....sekali aku pon kena daaaaaaa.....chaitttt sungguh....


Alasan Aku Lambat Buat Entry....

Adapun selama aku berblogging nih....aku jarang menyentuh hal2 anak.....aku ada gak buat blog untuk bercerita tentang anak2....tetapi kebelakang-belakang ni dan boleh dikatakan dah lama sangat2 aku tak hapdate cerita anak2....pasal apa yer....bukan blog anak2 aku jer yang terbengkalai...tetapi blog2 aku yang lain dan blog utama aku ni pun kadang2 terpengsan tanpa amaran.....

Tapi untuk menjelaskannya bolehlah jugak.....adapun sebenar-benarnya alasan yang tak berapa relevan bagi sesetengah orang yang aku guna pakai ini ialah sebab anak2 aku......anak aku ada satu habit bila tengok mamanya pegang laptop jer...haaaaa time itulah diorang mula nak cari pasal.....yang memanjat-manjat....kalo tak dilayan terus duduk atas laptop aku ni....apa kes betul....bukan tak tegur dan dimarah tapi budak baru umur setahun.....manalah nak paham apa yang mamanya bebelkan.....tu belum campur yang besar2 sikit bergaduh ....memekik...memekak....berebut remote....berebut mainan....menyakat adik2nya....perghhhh.....4 orang anak aku ni dah cukup buat rumah ni bergegar dengan suara2 diorang....jadi takkan aku nak teruskan juga menghadap laptop sewaktu anak2 perlukan perhatian.....kesudahannya...samada apa yang aku taip tu jadi draft....ada masa aku sambung balik entry yang terbengkalai....takkpun jadi pekasam.....lama2 masuk tong sampah....idea nak menulis tu sentiasa ada.....selalunya time syok2 menulis time tu jugaklah anak2 aku yang aktif akan berperang-perang.....jadi waktu siang memang tak sesuai nak menulis entry....waktu tengah malam pun sama....kadang ada yang dah tidor kadang ada yang belum tidur.....yang tak tido lagi tu sebab nak menunggu maknya tidor sama ngan dia.....nak ngempeng....last2 satu entry yang tak berapa panjang tu terpaksa memakan hari untuk disiapkan.....contohnya.....entry yang ni.....aku tulis dari pagi semalam membawa ketengah malam dan membawa ke hari ini....nasiblahhhhhh

Tengok2....ni waktu aku nak habiskan entry ni pun ada jer yang datang mengacau.....bukannya budak2 tu tahu yang mamanya sedang buat entry.....update blog.....blogwalking.....traffic....sememangnya anak2.... mereka adalah racun dan mereka jugalah penawarnya buat aku....bila diorang semua dah tidor....aku rasa sunyi sangat....rasa2 macam nak kejutkan jer budak2 tu supaya bangun bersuara....mintak itu ini.....ketawa....menangis....bergaduh...cari pasal ker.....haiiilahhhh

Last dari aku buat hari ini....tolong jangan bosan dengan cerita aku.....

The End