Monday, October 4, 2010

Ku Sangkakan P....Rupanya C......

Kabare's.....??? waras2.....aku pun waras sangat....terima kasih kerana masih sudi datang jenguk2 blog aku yang kembang kempis ni.....aku tengah nak arrange masa dan waktu yang sesuai bilakah patut aku memblog tanpa rasa culas....perghhhh ayat sastera....

Apa yang sebenarnya aku nak cerita ialah pada dinihari jumaat semalam.....somi aku kejutkan aku....aku yang terkejutpun lalu bangun....tapi bangun yang dipaksa....mata pun separuh terbukak....ngantuk beb...
Sesi Dialog
Aku : "kenapa bang..."
Somi Aku : "abang sakit kepalalah yang.....
Aku : "nak makan ubat....mama amikkkan panadol yer....
Somi Aku : "emmm boleh gak....

Aku bangun dalam keadaan sedar tapi rasa berat sebab masih dalam mood tidur....jadi tak bleh cergas2 sangat...kang susah nak tidur balik....masa kat dapur aku cuma pasang lampu kuning jer.....aku tuang air suam....pastu aku raba tempat ubat atas peti ais....aku pun ambil sebiji panadol....biasanya kalu aku yang sakit kepala aku memang belasah 2 biji panadol actifast sekali....tapi oleh kerana somi aku yang sakit kepala....aku amik panadol yang biasa jer...itupun sebiji....so dengan rasa nak cepat tidur....aku pun bagilah somi aku makan "panadol" yang aku amik tu....

Somi Aku : "mama apsal panadol ni rasa lain....
Aku : "lahh yer ker.....rasa camner....
Somi Aku : "rasa cam cortal jer....
Aku : "nanti mama tengok.....

Aku yang macam pelik pun terus ke dapur...kali ni aku pasang lampu kalimantang jer...biar nampak jelas dan terang.....pastu aku pun terus gi check balik ubat yang aku amikkan untuk somi aku.....hasilnya........

Aku : "hahahahaha bang memang cortal pun.....
Somi Aku : "itulah....patutlah rasa cam pelik jer....tapi ayah telan gaklah....dah mama yang bagi....

Pagi2 tu aku dan somi aku bantai gelak.....lawak tul aku rasa......dah lama ni baru aku terpikir...sib baik cortal....kot2 racun...tak ke mampus somi aku tu........dah lah dia telan jer apa yang aku bagi tanpa banyak soal......huhuhuhuhu

Oleh kerana segala jenis panadol kehabisan stok.....aku bagik jer somi aku makan ubat sakit kepala aku sebiji.....tak lama tu ok n bolehlah aku sambung tidur.....

Sekiannnnnn