Wednesday, September 29, 2010

Baru Ada Masa

Dalam masa jam masuk pukul 2pagi....aku baru ada masa nak update blog yang terpaksa menyepikan diri tanpa sebarang berita dan cerita......reason....aku tak sempatlah beb....kadang baru jer aku tengah syok menaip...dah anak2 aku menjerit mintak perhatian......alih2 jadi draft jelah.....tergantung tak bertarikh.....

Padahalnya.....mak aihhhh banyak cerita2 yang berlaku sejak last entry aku ari tu.....nak tak nak aku gagah2kan jugak menpersembahkan cerita didinihari rabu ini.....

Esok kat sekolah anak2 aku akan mengadakan sesi photo shoot.....gambar2 ambil ijazah gambar2 kenangan ngan kawan2 dan guru2.....yelah....anak dara aku si merah tahun depan nak masuk darjah satu....aku rasa cam lain jer....serasa macam baru semalam aku lahirkan dia.....tetiba jer nak masuk darjah satu.....oh....sungguh teruja beb.....aku masih belum puas nak manja2kan dia....huhuhuhu kakak dah besar dah....tahun depan gak si baby plak masuk sekolah....tapi masih sekolah ngan babang....nampak gaya mama ngan cinta jer kat rumah....hurmmmm....kurang kawan gaduh mama pasni....

Sekarang yang ada kat sebelah aku ialah babang.....babang memang manja sangat ngan aku....yelah dah aku maknya.....takkan dia nak gi manja2 kat orang lain.....apalah.....tapi babang manja ngan aku sebab babang menyusu badan lama kot.....kakak jer tak berapa....kakak dia lebih pada manja nagn somi aku....dulu masa kecik2 aku bawak kakak gi tabung haji.....nak buka akaun....ada satu tuan haji merangkap akauntan kat situ terus cakap....."muka anak awak betul2 photostat ayahnya....."aku nak cakap apa....dahlah perkataan pertama yang disebut dulu pun ialah "ayah".....samapi skang kalo nak tidur harus ber'ketiakkan ayahnya......tapi tang ketiak2 ni.......bukan takat kakak tapi semua anak2 aku kalo tidur mesti nak bawah ketiak ayah.....pelik tapi itulah hakikatnya.....

Tabiat atau pesen tidur anak2 aku mula2 waktu kecil suka tidur dan akan tertidur kat atas badan ayahnya.....dah besor panjang berulah dia ubah tempat......tido bawah ketiak plak......aku pun tak tahu manalah datang pay-ell tido cenggitu ghupanya......
Aku ada gak snap gambar2 bebudak dan bapak budak ni tidur.....tapi tah manalah somi aku letak memory card aku ni....kalo tak bleh upload jap......
Tapi takper....esok2 bila aku ada masa lah yer beb......aku upload gambor.....bayekkk punya....
So see yar next enty kalo tak busy......chiawwww