Saturday, July 3, 2010

Tanpa Tajuk.....

Kabare....??? waras....? aku orak waras.....masih batuk2 macam nak terkeluar paru2 dibuatnya......ada yang waras....tahniah yer....jagalah kesihatan anda....pada yang tak waras macam aku janganlah rasa sedih atau bukan sebab anda tidak menjaga kesihatan....bersyukurlah kerana sesungguhnya sakit itu adalah penghapus dosa2 kecil.....

Adapun selama aku tak update blog bukanlah sebab aku malas....tetapi kerana kesihatan diri aku sendiri dan juga kesihatan laptop Ftec aku yang tak sembuh2 dari kena demam kepialu tapioka......hahahahaha...serius wak bukan main2.....entry lepas pun aku dah tulis yang laptop HP berada dibawah kawalan somiku sepanjang masa.....walaupun kengkadang HP tu terhidang didepan mata....tetapi kesihatan aku telah membatalkan hasrat.....jadi...adalah dekat2 seminggu aku tak memicit bebutang laptop.....sampai2kan nak letak tajuk pun dah tak tahu nak letak tajuk apa......jadinya tanpa tajuk entry aku ni.....sadis sungguh....!!!

Pada yang singgah tapi aku tak sempat nak singgah balik janganlah marah apatah lagi menyampah....aku betul2 minta maaf dari on laptop sampailah off kan laptop balik.....sesungguhnya aku tengah sakit.....

Hari ini kan hari sabtu....jadi kaunter jual beli forex ditutup.....inilah masa yang aku ada disamping kesihatan yang beransur pulih.....dalam kesempatan yang ada ini aku ingin berkogsi petua kalau batuk....ambil beberapa biji cekur....tumbuk.....pastu letak air sikit.....tapiskan dan ambik air cekur saje....letak garam sikit.....minum....minum sikit2.....kalau tekak rasa gatal2 nak batuk2 cepat2 minum....ambik masa sikit yer....kalau sesuai sehari dua minum dah boleh baik.....kalau tak cubalah cara lain ok....aku pun baru start minum air cekur ni semalam.....sebab semalam baru balik kampung....mak mertuo den yang buatkan.....sayang mak mertuo den.....

Jumpa lagi yek....bila aku ada idea kang aku tulis lagi....