Friday, June 25, 2010

Duit Forex

Sambil blogwalking sambil request kat broker nak widraw seminggu punya profit....Hari ini aku berjaya widraw kan sebanyak 150usd ataupun Rm525.00....

Ref No. : 97920330
Transaction Status : Successful
Payment Alert SMS status : -
Transferred From : 03050000289101
Account Type : Current Account-i
Transferred To : 12420082319520 Add to Favor List
Beneficiary Name : NORAZELA BINTI ABDUL RAHMAN
Transferred Amount : RM 525.00 


Sekali lagi aku terpaksa copy paste sebab aku tak reti nak print screen.....kecewa betul.....urusan tak sampai setengah jam....ym jer ngan IB ( insta broker ).....duit pun dah bank in......

Aku tak scam yer....itu memang nama sebenar aku.....

Sekian terima kasih.....

Kesusahan Yang Aku Alami ......

Wah....dasyat betul aku hari ni......pulun entry secukup-cukupnya.....sebab hari ni somi aku tak bawak HP dia gi kerja.....jadi aku kenalah ambik kesempatan diatas HP ni sepuas-puasnya......

Hari ni aku buat blogwalking.....balas budi pada yang klik nuff....komen kat entry orang....baca entry....sambil buat entry....apa yang menjengkelkan tambah patah hati.....ialah bila tengah syok2 nak tinggal jejak kat shoutbox mesti tak dapat atau tak jumpa apatah lagi nak tulis Hai kat shoutbox.....biasanya ia berlaku pada shoutbox yang jenis slide panel tu.......biasanya dia keluar separuh jer atau 3/4 jer.....

Adakah hanya aku yang mengalami masaalah ni....?? yelah kan....nanti kata aku tak kenang budilah ...sombong apalah.....blog aku bukanlah pemes sangat.....lainlah blog orang yang pemes2....hari2 ada yang datang....nak balas layanan belum tentu.....kalau pun ada lambat kot....atau mungkin tidak...sebab dah lupa.....

Dan sapa boleh ajar aku camner nak print screen guna HP.....tertekan betul aku dibuatnya.....!!!

My Tamil Story.....


Kabare....? waras......aku yang waras orang lain aku tak tahu....huehuehuehue....adapun tajuk entry aku kali ini adalah sebab aku nak bagitahu kat semua orang naper aku suka boleh katakan memang minat gilos ngan cerita tamil dan hindi.....tapi itu tak bermakna aku tak minat cerita melayu kay.....aku juga bukanlah die hard fan mana2 cerita.....cuma aku pernah dipersoalkan ngaper aku minat cerita tamil dan hindi.....

Pertamanya.....cerita tamil memang tak masuk akal....maksudnya tak logik lah.....yelah dah lawan2 pastu ada tembak2 mesti tak kena....lagi2 hero ngan ketua penjahat.....pastu dia punya sound efffect dia....pehhhh mengancam......walaupun aku bergantung sepenuh pada subtitle....tapi apa yang disampaikan tu banyak benarnya walau dia sendiri pun tak praktikkan apa yang dibuat.....errrrmmmm paham tak apa aku tulis nih.....??

Kat bawah ni aku cuma nak kongsi cerita tamil yang aku suka.....banyak gak cerita tamil yang aku suka....tapi tak ingat tajuk atau tak reti nak sebut.....atau susah campur tak paham nak sebut....yang penting cerita tamil semua best.....

Inilah cerita paberet aku sepanjang tahun.......memang admire betul ngan cerita ni......ulang tayanglah berapa kali pun aku tetap suka tengok......


Heronya pun aku suka......suka sangat.....ni aku teringat muka dia pun aku boleh senyum2....huehuehue

deyyyy.....!!!! don't play2....nanti abg rajini marah kang...

 

Inilah Chandramukhi........



Ajaaaa....!!!!
Gangga yang kena rasuk dengan roh Chandramukhi tengah nyanyi sambil panggil kekasih gelapnya....seram siotttt

Sapa2 belum pernah tengok cerita ni......cuba lah layan walaupun sekali.....syoknya....lebih syok dari tengok bola....hahahaha......la..kala..kala..kala..kala

The Two Of Us

Aku suka cerita ni.....dulu selalu tengok ulangan jam 12:30am kat prima.....tapi skang terpaksa alert ngan masa pukul 5:30pm.....isnin sampai rabu jer....tiada siaran ulangan......manyak kedekut.....aku suka tengok malam2....sebab semua kerja dah setel....anak2 dah tido....itulah masa aku nak santai2....La niii....kalo teringat yer tengok.....kalau tak tunggu lah besok tak pun minggu depan....hahahahaha

Aku jarang nak suka ngan cerita bersiri ni.....tap aku taklah sampai meroyan kalau dah ter'miss beberapa episod.....cerita bersiri ni kalau dilayan sangat boleh buat putus saudara tau....contohnya aku sendiri pernah dikenakan ngan tuan rumah yang aku pergi.....diorang sanggup tak layan tetamu yang datang sebab nak layan tengok cerita bersiri episod terakhir.....sebab apa aku cakap boleh putus saudara....??? sebab selepas kejadian hari tu......kejadian yang berlaku pada hari raya korban tahun lepas.....aku memutuskan untuk tidak akan menjejakkan kaki kerumah mereka buat selamanya....aku maafkan perbuatan diorang seadik beradik yang melayan aku sekeluarga macam sampah.....namun untuk melupakannya tidak....selagi aku tak hilang akal selagi itu akan aku kenang bila aku rasa sedih dan kesal.......aku berjanji yang ianya tidaka akan pernah terjadi dlam keluarga aku......

Tahukah korang semua bagaimana perasaan aku ketika itu......aku keluar dari rumah mereka dengan hati yang tersayat pilu.....dalam perjalanan pulang aku menahan kepedihan hati yang teramat sangat.....besok paginya baru aku nangis puas2.....

Aku datang bawak buah tangan.....seplastik besar rambutan aku suruh somiku petik....aku sekeluarga duduk kat ruang tamu.....dihidangkan air teh kosong yang panas berasap....tanpa sedikit makanan atau kuih....pastu diorang seberadik mengadap tv besar dengan suara tv yang dikuat-kuatkan....tak sorang pun datang menjenguk aku sekeluarga kat ruang tamu.....apatah lagi nak berborak ngan aku sekeluarga....mentang2lah aku orang miskin......dilayannya aku cam sampah sarap kat tepi longkang....

Tapi sekarang ni aku lagi kesian kat diorang sekeluarga......tak dinafikan diorang seberadik tu semua kaya raya......ada yang jutawan lagi....tapi dioranglah semiskin2 manusia yang aku pernah jumpa....kalau diorang boleh menghinakan aku sebab aku miskin....tapi aku cuma miskin dari segi harta sahaja.....disisi allah bukan kita dinilai dari segi harta....kena ingat tu kawannnn.....jadi selepas aku bermuhasabah diri mententeramkan jiwa....aku rasa alllah lebih sayangkan aku kerana telah menghindarkan aku dari terus bergaul dengan manusia2 yang lebih memuliakan hiburan dari memuliakan tetamu......

Pengajaran.....tengok cerita bersiri takkan dapat pahala ok.......kalau pun suka sangat ngan cerita tu tapi jangan sampai lupa yang perkara2 yang sunat apatah lagi yang wajib2......


So sekian sampai disini.....