Friday, May 21, 2010

Baru Ku Tahu........Ilmu Tak Pernah Habis Atau Kurang.....

Pagikkkk.....dalam perjalanan hari ini aku belajar lagi benda baru yang bagi sesetengah blogger hal tu dah basi ataupun berkarat......hahahaha tak kisahlah.....bukanlah aku kerjanya ngadap laptop sajer sambil lupa solat atau buat amal ibadah.....jadi ada sesetengah perkara yang kecil kita terlepas pandang.....aku pandai buat entry pastu publish....yang lelain nak setting ker nak tambah tokok widget pun boleh dikatakan lombab.....memang banyak gak entry kat blogger lain dah letak macam2 tutorial berblog.....cuma kadang terpulang pada si pembaca samada faham ataupun tidak.....ada yang buat tutorial sekadar melepaskan kentut dalam lif....dah kentut pastu bila ditanya takder sapa nak ngaku.....jadi adalah yang tak paham.....termasuklah aku yang dah tua ni....lagi2 dah ada tumor kat kepala.....lagilah jejas daya ingatan ku ni....

Apapun terima kasih kat sibudak malas yang berjaya mendapat perhatian aku yang tua ni.....bila aku tengok dan baca tutorial dia aku terus paham dan terus buat.......masa tu aku cuma cakap....."ohh gituk rupanya....patutlah....." apa yang aku maksudkan ialah tutor tentang popup dan word verify......
Yer...yer...aku tahu korang semua dah tahu......aku plak memang tak tahu yang natang tu wujud kat blog aku....aku ingat kalo ada word verify tu kira canggih lahhh security lahhhh.....rupanya natang tu nyusahkan orang.....

Sekecil-kecil ilmu kalau dikongsi dan dimanfaatkan ke arah kebaikkan amatlah mulia......walaupun tak seberapa ilmu yang aku guna tadi.....tapi ianya cukup membuatkan aku tersenyum......
Terus terang aku katakan.....tahap pendidikkan aku amat2lah jauh ketinggalan ngan blogger2 yang ada......aku cuma mampu sekolah sampai tingkatan 2 suku je......tapi aku tidak jadikan itu semua sebagai penghalang atau sebab untuk aku tidak berjaya apatah lagi buta IT......

Nasihat ku pada yang muda2 diluar sana......ilmu tak pernah habis walaupun kita mati...kerana ilmu tetap akan berkembang dan menyebar keseluruh alam....jadi carilah dan gunakanlah ilmu yang bermanfaaat sahaja untuk kebaikkan....jangan gunakan ilmu untuk kejahatan.....

Pasni cuba2lah atau rajin2lah komen kat blog aku ni yer....masih adakah lagi word verify itu......kalo ada kasik tahu yer......kalo takder pon kasik tau gak......

Aku pun tak nak nyusahkan orang.......