Wednesday, May 19, 2010

JELAJAH BLOG versi 4.0 BEN ASHAARI


Salam Kabare......ni segmen entry khas untuk Ben Ashaari.......dah lama aku nak join tetapi banyak divider....lagi2 dulu ada offer Jelajah Blog Ibu oleh Ben....rasa ralat sebab tak berkesempatan masih terasa.....kan best ada jer terus segmen khas JBI sepanjang tahun.....barulah rasa tak terpinggir.....tapi takpelah kan rezeki ada dimana-mana...... tapi kena lah guna DUIT *Doa Usaha Ikthiar Tawakal *.....

Belum apa2 aku harap Ben plak akan admired blog aku seperti mana aku admired blog dia......dalam entry....Ben ada kata.....tak kisahlah jadi follower atau tak.....yang penting kita ikhlas dalam segala hal.....traffic dan follower dulu adalah target aku....skang tidak lagi......konsep dan mentaliti dalam penulisan blog aku dah ubah......aku akan lebih mengganggap blog umpama diari dan kawan serta tempat meluahkan rasa hati dan mungkin juga tempat aku meletakkan wasiat2ku yang terakhir..........manalah tau kan esok2 aku takder ada gak blog yang boleh membantu anak2 dan suami aku menyelami dan mengetahui apa yang aku tulis sepanjang aku hidup didunia ini.....( ya allah panjangkanlah umur ku....amin...)

Somi aku memang tahu aku ada blog tetapi dia tak pernah baca apatah lagi buka tanpa pengetahuan aku.....waalupun dia tahu aku yakin dia tetap akan buat tak tau.....baguslah begitu.....senang sikit aku nak kutuk dia kalo aku tak puas hati ker bengang ker....kan kan kan

Last but not list.....aku tau blog Ben ni dari macam2 sumber......jadi tak dapeklah aku nak subscribe'kan kat sini.....banyak tul sumber.....asal aku gi sini ada aku gi sana ada....gi mana2 pun ada......last2 aku pun terjebak....tapi jebakkan yang penuh berilmu....aku nak gak test skill aku menulis....sebab2 dulu masa aku sekolah...aku memang hebat dalam penceritaan.....tak dapek buek tulis novel..... tulis kat blog pun kira ok.....tak sapa marah.....kecuali orang yang kerjanya nak marah2 tak tentu pasal.....

Hoh....dah panjang plak entry ni kang ada yang kata aku nak masuk bakul angkat sendiri.....tapi tak kisah......dia marah aku tak nampak....dia kutuk aku tak dengor....dia merapu peduli apa aku......huehuehue

So Ben.....Kalo dah terbaca jangan lupa tertulis.....