Wednesday, March 3, 2010

12 March...?

Bulan mac bulan ketiga dalam kalendar omputih yang kita ikut nih bulan yang paling best bagi aku.....sebab apa...? sebab birthday aku jatuh pada bulan mac ini....123....maknanya doblas haribulan 3.....aku memang suka tarikh lahir aku.....ikut turutan.....dan inilah nombor2 yang biasa kita dengar,sebut dan ajar pada anak2 kita....satu dua tiga....one two three.....siji loro telu.....
Dulu aku excited bila dah masuk bulan march.....yelahkan...tak sabar nak celebrate birthday ngan insan2 tersayang.....macam dulu ada keluarga angkat,pakwe2 dan kawan2.....la ni kalo somiku ingat nak ucapkan selamat hari jadi pun aku dah kira bersyukur sangat.....sebabkan....semenjak dua menjak aku khawin ngan somiku.... aku dah tolak jauh2 pasal nak sambut2 birthday ni....ada takder pun dululah..... masa memula khawin adalah aku merajuk sampai bengkak2 mata sebab somiku tak ucapkan selamat birthday pada aku.....aku je yang yok2 nangis sampai bengkak2 mata somiku plak sodap yo tidur....tu yang kelakarlah.....yang best sekali bila masa masa birthday aku yang keberapa ekkk...oh masa aku tengah pantang adam darwisy....pepagi lepas somiku gi kerja....somiku hantar sms kat aku suruh tengok laci kat bawah tv ada apa.....walawaehhh.....henpon nokia N70 maaaa.....aku punyalah gumbira sebab aku pernah tunjuk kat somiku yang aku suka ngan henpon nokia yang best sikit....aku suka yang biasa2 jer...tapi dah somiku beli....aku kebas sajelah.....habis sebulan gaji somiku semata mata nak beli henpon canggih untuk aku...la ni....N70 tu dah disumpah jadi N95....
Tahun ni aku tak mengaharap sangat ada hadiah2 misteri dari somiku.....kalau ada aku bersyukur... kalau tak... tak jadi kudis pun kat aku.......tapi kalu tak ucap...memang melampau tahap tapir lah jawabnya somiku itew.....
So....nantikan debaran 12march ini......apakah yang akan terjadi...???