Thursday, November 25, 2010

Aku Dan Sudoku

Sapa pernah main sudoku...???angkat pensil.....bertahun dulu aku pernah gak nampak game ni....tapi tak pernah cuba....hanya selepas aku beli c3...dalam tu ada plak game sudoku....aku pun try test main....sekali.....perghhh best tu bila dapat selesaikan nombor2 kat kotak tu.....abis kuat pun aku amik yang 9 nombor.....sampai wak didi ( laki aku ) belikan buku sudoku untuk aku.....dan sejak itu aku asik berkepit ngan buku sudoku...pensil dan pemadam....hermm...memula aku amik masa gak nak selesaikan....kadang berhari....selepas anak buah aku yang dah biasa bersudoku kasik tips camner nak selesaikan....paling lambat pun 15 minit untuk aku selesaikan masaalah sudoku.....paling cepat 10 minit....sekali sekala dapat gak 5 minit...

Oleh kerana setiap masa aku berkepit dengan buku sudoku.....tapi kerja2 lain aku buatlah....aku buat kerja cepat2 supaya aku boleh ngadap sudoku....ngadap tv....time iklan aku bukak sudoku.....tengah enjut anak dalam buai pun aku selak sudoku.....bila masak aku nampak jubin2 berkotak jer mula terbayang sudoku....main sudoku pakai sebelah tangan jer....hehehehehe....nak tidor....bangun tidor....aku tak cari makanan....tapi aku amik buku sudoku.....sampai mak aku kata....buat benda tu dapat hadiah ker....???? cehhhh....perli apa....

Tapi aku ignore jer.....mungkin mak tak paham.....tapi setelah aku xplain....itu untuk minda.....mak pun paham...mak aku ok....cuma dia nak tahu apa yang aku syok sangat ngan menatang sudoku nihhh.....hehehehehe

Skang ni aku pun jarang ber'blog dan ber'fb.....semua gara2 sudoku......jadi kepada semua yang datang....kalo aku lambat update itu maknanya aku tengah BER'SUDOKU......

Ok geng.....happy sudoku....!!!!!
Post a Comment