Thursday, August 26, 2010

Merdeka Untuk Cinta......

Selama ini sambutan hari kemerdekaan bagi aku macam biasa2 jer.....takat kibar bendera jer...takdelah sampai ke dataran2 ker......ada pun last sekali aku pergi sekeluarga sambut merdeka kat putrajaya.....ngan somi...anak pun baru 2 masuk dua masa tu......sampailah tahun lepas aku pun tak sambut jugak sebab aku dalam labour room.....tengah MERDEKAkan seorang bayi....yer...baby yang sama gak lahir masa 10 Ramadhan hari tu dan tarikh rakyat malaysia menyambut kemerdekaan yang ke-52....
Oleh kerana tarikh KeMERDEKAan tahun lepas dan tahun ni jatuh pada bulan Ramadhan maka tiadalah sambutan atau majlis harijadi untuk Cinta......cadang nak buat jugak tapi tunggu raya....buat makan2 sikit....ada kek...cukuplah tu......yang penting doa untuk Cinta adalah yang terbaik buatnya dari dunia hingga akhirat....

Oleh yang demikian marilah sama2 kita sambut kemerdekaan dalam bulan yang mulia ini dengan membuat perbarisan terawikh di masjid.....melaungkan bacaan al-quran pada jam 12....dan mengibarkan tangan menadah doa pada Allah swt......tuhan sekalian alam....

Takbir....Allahu Akbar !!!!!

Takbir....Allahu Akbar !!!!!

Takbir....Allahu Akbar !!!!!
Post a Comment